130121_O_Periferiarchis_K_Makedonias_A_Tzitzikostas_stin_ekdilosi_gia_Makedoniko_AgonaΚεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για τη σπουδαιότητα της ιστορικής επετείου και εξήρε το αγωνιστικό φρόνημα όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. «Τιμούμε σήμερα τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για ένα μεγάλο ιδανικό, για την ελευθερία. Τιμούμε την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας, η οποία γράφτηκε από καθημερινούς ανθρώπους, που είχαν το θάρρος να διεκδικήσουν ένα μέλλον χωρίς δεσμά για να είναι σήμερα η Μακεδονία μας ελεύθερη. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και αντιλαμβανόμαστε το βάρος της παρακαταθήκης που μας κληροδότησαν να αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση για την προάσπιση των αρχών και των ιδανικών της πατρίδας μας ενάντια σε όλους όσοι επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημείωσε με έμφαση κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

1301321_O_Periferiarchis_K_Makedonias_stis_ekdiloseis_gia apeleftherosi_GiannitsonΣτη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στα Γιαννιτσά, όπου παρακολούθησε την παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στο κέντρο της πόλης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση των Γιαννιτσών. «Το μήνυμα της σημερινής επετείου δεν είναι απλά εορταστικό. Έχει έναν βαθύτερο συμβολισμό, έναν ενωτικό χαρακτήρα, που διδάσκει σε όλους μας και, ιδιαίτερα, στις νεότερες γενιές ότι με πνεύμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης όλοι μαζί, ενωμένοι, με προσήλωση στον κοινό στόχο, μπορούμε να κερδίσουμε τις σύγχρονες μάχες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα αναπτυξιακού προγραμματισμού στην Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Πέλλας Αλκιβιάδη Νουσηκύρου, Μαρία Ζωγράφου και Γιάννη Ανδρίτσο.