karasmanisΠαρέμβαση στον Υφυπουργό Οικονομικών κ Μαυραγάνη και τον αρμόδιο ΓΓ του Υπουργείου κ. Θεοχάρη, έκανε ο Γιώργος Καρασμάνης: Το θέμα που έθεσε ήταν το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλεται σε εταιρίες και ατομικές επιχειρήσεις.

          Όπως επισήμανε ο Βουλευτής, το εν λόγω τέλος επιβάλλεται μόνον σε πόλεις και χωριά που αριθμούν περισσότερους των 500 κατοίκων. Όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες, στέλνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, με βάση την απογραφή του… 2001 με συνέπεια, να καλούνται να πληρώσουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε πόλεις και χωριά, τα οποία με την τελευταία απογραφή του 2011, έχουν λιγότερους των 500 κατοίκους (ελέω εγκατάλειψης της Περιφέρειας) και, σύμφωνα με τον Νόμο, δεν έχουν υποχρέωση να πληρώνουν.

          Ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε το θέμα ως ζήτημα χρήζον άμεσης αντιμετώπισης και, ο ΓΓ Θεοχάρης έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να το διερευνήσουν και να δώσουν λύση.

          Μετά την προαναφερθείσα παρέμβαση, ο Βουλευτής έλαβε γνώση ενός θέματος – πάλι με το τέλος επιτηδεύματος – που αγγίζει , αν δεν ξεπερνάει τα όρια του παραλόγου: Δηλαδή ότι, το Μηχανογραφικό του Υπουργείου Οικονομικών, εξακολουθεί να στέλνει ειδοποιητήρια πληρωμής τέλους επιτηδεύματος, σε εταιρίες, ατομικές επιχειρήσεις κλπ, οι οποίες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους εδώ και… 20, 30 ή και επιπλέον χρόνια, ακόμη και σε επιχειρηματίες που έχουν προ πολλού αποβιώσει(!) και με ¨ταρίφα¨ κομμένη στα 400 ευρώ! Μια εξωφρενική (επιεικώς) πρακτική, την οποία, μόνον στο Νομό Πέλλας, βιώνουν εκατοντάδες πρώην επιχειρηματίες αλλά και… κληρονόμοι μεταστάντων που ουδεμία σχέση έχουν με επιχειρήσεις!

          Ο Γιώργος Καρασμάνης, θα έχει νέα επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών την Δευτέρα, για το εξοργιστικό αυτό ζήτημα.