images (1)Τη μουσική ανάδειξη της Θεσσαλονίκης στα πρότυπα του Βερολίνου έχει ως κυρίαρχη προτεραιότητα η πρωτοβουλία «Δίκτυο Μουσικής Οικονομίας», που διοργανώνουν αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη (2-6 Οκτωβρίου 2013) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το «Δίκτυο Μουσικής Οικονομίας» πραγματοποιείται ως συνέχεια προηγούμενης συνάντησης, που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2013 στο Βερολίνο. Η πρωτοβουλία συγκεντρώνει εκπροσώπους της μουσικής σκηνής, της διοργάνωσης μουσικών συναυλιών και του χώρου της εστίασης από το Βερολίνο και τη Θεσσαλονίκη, που συναντιούνται στην έδρα της Π.Κ.Μ., προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές, με στόχο να προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη ως μουσική μητρόπολη στα πρότυπα του Βερολίνου.

«Στηρίζουμε τον εξωστρεφή προσανατολισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεργαζόμαστε με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη βάση διοργάνωσης κοινών δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο την προβολή του πολιτισμού μας και τη στήριξη του πλούσιου καλλιτεχνικού μας δυναμικού. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ‘Δίκτυο Μουσικής Οικονομίας’, όπου εκπρόσωποι της μουσικής σκηνής, της διοργάνωσης συναυλιών και του χώρου της εστίασης από το Βερολίνο και της Θεσσαλονίκης αναζητούν κοινούς δρόμους και αρχές συνεργασίας. Απώτερος στόχος είναι να αναπτύξουμε συνέργειες στο χώρο του πολιτισμού και να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως ένα νέο μουσικό και καλλιτεχνικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τζελίνα Μακραντωνάκη.

Η πρωτοβουλία «Δίκτυο Μουσικής Οικονομίας» υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα και τη συνεργασία του “Berlin Music Commission” και του “Club Commission” από το Βερολίνο.