IMG_7239-1Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας φιλοξενεί από 07-11 Οκτωβρίου 2013, στελέχη εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη στα πλαίσια επίσκεψης μελέτης (studyvisit) που έχει συνδιοργανώσει με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν δομές των δύο βαθμίδων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη που σχετίζονται με την ενσωμάτωση στην τυπική και μη τυπική μάθηση.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης από 06/10/2013 έως 11/10/2013 έχει ως εξής:

Κυριακή: Άφιξη και καλωσόρισμα στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΑΙ» στην Έδεσσα.

Δευτέρα: Χαιρετιστήριοι λόγοι, ομιλίες και παρουσιάσεις. Γνωριμία με την πόλη της Έδεσσας.

Τρίτη: Επίσκεψη στο μουσείο Πέλλας, μεταφορά στη Θεσ/νίκη, παρουσιάσεις, ξεναγήσεις σε σχολείο και στην πόλη της Θεσ/νίκης.

Τετάρτη: Επίσκεψη στην Έδεσσα, στα: ΕΕΕΕΚ, Περιβαλλοντικό Κέντρο, καταρράκτες, παλιά πόλη. Μεταφορά στα Γιαννιτσά, επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Πέμπτη: Επίσκεψη στη Θεσ/νίνη, στα: 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ευόσμου, Βυζαντινό Μουσείο, Κέντρο Επανένταξης «Ιθάκη».

Παρασκευή: Τελική συνάντηση στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΑΙ» Έδεσσας, αξιολόγηση της επίσκεψης, πιστοποιητικά συμμετοχής.

Τα προγράμματα επίσκεψης μελέτης (studyvisit) διοργανώνονται σε ένα άριστο κλίμα συνεργασίας, ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και στη θεωρία, αλλά και στην πράξη, ποικίλες δομές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τις τρεις ιστορικές πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και τη Θεσσαλονίκη.