Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Αξιοποιούμε την φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης
Ευρωπαίοι δασολόγοι και δασοκτήμονες ξεναγήθηκαν στον δασικό πλούτο της Π.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Δασολόγων Ελλάδος και την ProsilvaEurope (Ένωση Δασολόγων και Δασοκτημόνων Ευρώπης).
Την ομάδα των ευρωπαίων συνέδρων υποδέχθηκαν στην Πέλλα αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας, των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών. Η ξενάγηση στην περιοχή των Καταρρακτών από όπου ξεκίνησε η περιήγηση έγινε με μέριμνα της Δημοτικής Επιχείρησης των «Καταρρακτών» και του Τμήματος Τουριστικής Προβολής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στον χαιρετισμό του προς τους επισκέπτες οι οποίοι έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, τονίζει: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τη διοργάνωση επιστημονικών δράσεων, πιστεύοντας ότι η επένδυση στη γνώση μπορεί να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα οφέλη για την κοινωνία μας και, κυρίως, να δημιουργήσει μία προοπτική ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση. Η εξωστρέφεια, η επένδυση στην καινοτομία, η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων με ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και πραγματική οικονομία, η συνεχής βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, βρίσκονται στον πυρήνα του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά της Πέλλας αποτελούν τη σημαντικότερη παρακαταθήκη που διαθέτουμε για ποιότητα ζωής, ανάπτυξη και ευημερία. Πολλές δράσεις που σχεδιάζουμε στοχεύουν ακριβώς στην αξιοποίηση της φυσικής και πολιτισμικής ποικιλότητας της Πέλλας. Η πρωτοβουλία «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η αναζωογόνηση των παραδοσιακών οικισμών και η στήριξη της επιχειρηματικότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER, η προβολή των δυνατοτήτων οικοτουρισμού και αγροτοτουρισμού μέσω του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής που υλοποιούμε είναι μερικές ενδεικτικές δράσεις που υλοποιούμε στο δρόμο για την Αειφόρο Ανάπτυξη».
Η ομάδα των συνέδρων συνέχισε την περιήγησή του σε δασικά οικοσυστήματα της περιοχής και με τελικό προορισμό την περιοχή του Λουτρακίου, καθώς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ιαματικές-θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών και τα μαγευτικά τοπία της περιοχής. Τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών προσέφεραν τις γνώσεις τους για την αναγνώριση της υψηλής βιολογικής και οικολογικής ποικιλότητας των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής μας.