IMG_1510Ο Πανεδεσσαϊκός στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι του στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας κέρδισε τον Ζαφειράκη Νάουσας με 64-50 πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΜ.

Με την μεστή εμφάνιση της σε όλες τις γραμμές σε άμυνα και επίθεση, η ομάδα του Γιώργου Χασάπη έδειξε ότι συνήλθε από την ήττα της πρεμιέρας και με την πάροδο του χρόνου είναι ικανή να επιβάλει την αγωνιστική της ταυτότητα στο γήπεδο και να επιβληθεί έναντι οποιασδήποτε δυναμικότητας αντιπάλου.

Ο Σωκράτης Χατζηχαρίσης ήταν ο «πρωταγωνιστής» της εδεσσαϊκής ομάδας και από την αρχή παρέσυρε με την ενέργεια του τους συμπαίκτες του σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στο φετινό φαβορί της κατηγορίας για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

 

Ο αγώνας:

Το ντέρμπι ξεκίνησε με το «καλημέρα» με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στην διεκδίκηση της νίκης  με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις από οργανωμένες προσπάθειες και τους γηπεδούχους να ακολουθούν κοντά στο σκορ με καλή κυκλοφορία της μπάλας και σουτ από την περιφέρεια, με το δεκάλεπτο να λήγει 20-17 υπέρ τους με τρίποντο του Δαφνή στην εκπνοή.

Ο Πανεδεσσαϊκός με την ώθηση των φιλάθλων του που είχαν έντονη παρουσία και  δημιούργησαν ιδιαίτερα «ζεστή» ατμόσφαιρα έδειξε να «πατάει» καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο δημιουργώντας και διαφορά  οκτώ πόντων, την οποία έχασε  προς το τέλος του ημιχρόνου με προσωπικές ενέργειες του Ιωσηφίδη και το ημίχρονο να λήγει 34-31.

Ο Πανεδεσσαϊκός συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, προσαρμόζοντας την άμυνα του στον Ιωσηφίδη και προβληματίζοντας επιθετικά  τον Ζαφειράκη, που βρήκε λύσεις στο τελευταίο λεπτό με τρίποντα του Γκανά, παραμένοντας πίσω στο σκορ μόνο με τέσσερις πόντους 47-43.

Ο Πανεδεσσαίκός μπήκε με το δεξί στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον συνήθη ύποπτο Δημητρόπουλο να αυξάνει τη διαφορά, που άγγιξε διψήφιο νούμερο με τρίποντο του Δαφνή(εκ των κορυφαίων). Η χρησιμοποίηση ευέλικτου σχήματος από τον Γιώργο Χασάπη με τις γρήγορες περιστροφές και καλύψεις εγκλώβισε την ομάδα της Νάουσας που δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, περιοριζόμενη σε τραβηγμένες προσπάθειες των παικτών της.  Ο Χατζηχαρίσης με οκτώ πόντους στα τελευταία τρία λεπτά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων, η οποία θα αποτελέσει σίγουρα το καλύτερο φάρμακο  για τη δύσκολη συνέχεια και θα τονώσει την ψυχολογία των παικτών.

Όσοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν από το Γιώργο Χασάπη έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ανταποκρίθηκαν άριστα στο ρόλο που τους έδωσε ο προπονητής τους, με αποτέλεσμα όλοι να ανήκουν στους διακριθέντες. Στα θετικά η επιστροφή του Αρβανιτάκη που μοίρασε “παιχνίδι” και η παρουσία του κόσμου που δείχνει να αναγνωρίζει την προσπάθεια της διοίκησης του Πανεδεσσαϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 1ο(20-17), 2ο(14-14), 34-31 ημίχρ. ,3ο(13-12), 4ο(17-07) 64-50 τελικό.

IMG_1475

Α.Σ. Πανεδεσσαίκός (Χασάπης): Γεωργιάδης, Χρήστου, Χατζηχαρίσης 25(4), Θεοδώρου 3, Δημητρόπουλος 11(1 τριπ.), Σταμπουλής, Κληντσάρης, Τσάμης 2, Ουγγρίνης 6, Αρβανιτάκης 5, Μυλωνάς 6, Δαφνής 6(2 τριπ.).

Ε.Γ.Σ. Ζαφειράκης (Τούφας): Τούφας, Ιωσηφίδης 14(1 τριπ.), Μουρατίδης, Ζιάννης 6, Ψαράς, Ιατρού, Γκανάς 9(3 τριπ.), Σκουλαριώτης 6, Σιδηρόπουλος 7,  Χειμαριός 2, Μίλης 6, Χρυσανθράκης,