erwthmatologioΤις απόψεις και το βαθμό ενημέρωσής τους για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ( θεσμούς, δικαιώματα-υποχρεώσεις, ευρωπαϊκή ιθαγένεια κ.α. ) προσκαλούνται να καταθέσουν οι πολίτες της χώρας μας μέσω ενός ερωτηματολογίου που έχει συντάξει το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών ( Ε.Ε.Π. ) 2013 .

Το ερωτηματολόγιο είναι απλό στην συμπλήρωσή του κι άμεσα διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο , www.eyc2013.ypes , μέχρι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου τ.ε., από τον οποίο, επίσης, μπορούν ν΄αντληθούν χρήσιμες πληροφορίες για το Ε.Ε.Π.

Ανάλογη ενημέρωση θα παρέχεται από την ιστοσελίδα του Δήμου Σκύδρας , www.skydra.gr .

Προτείνουμε και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να συμπληρώσουν ανεπιφύλακτα το παραπάνω ερωτηματολόγιο. Η γνώμη μας μετράει. Ας καταθέσουμε τις θέσεις και τις κρίσεις μας, μέσω του ερωτηματολογίου , συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη συνδιαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων που μας αφορούν.

Ας μην αποκλείουμε τους εαυτούς μας, παρά τις όποιες αντιρρήσεις, αντιθέσεις και προβληματισμούς μας, από τη μορφή αυτήν επικοινωνίας και διαλόγου .

Ας διατρανώσουμε ότι το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεμελιώθηκε , υπάρχει και δραστηριοποιείται εξαιτίας και για χάρη των συμφερόντων του συνόλου των πολιτών και των λαών της Ευρώπης .