Antiper_k_xrysoxoidis

Συνάντηση σε καλό κλίμα είχε σήμερα Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

 

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συγκεκριμένα το θέμα των Παρακάμψεων Χαλκηδόνας, Γιαννιτσών αλλά και του Μαυροβουνίου – Σκύδρας. Ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε από τον Υπουργό την ένταξη των συγκοινωνιακών έργων της Π.Ε. Πέλλας «Παράκαμψη Χαλκηδόνας» και «Παράκαμψη Γιαννιτσών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας. Ανέφερε δε, ότι η Παράκαμψη Γιαννιτσών αποτελεί και τον κάθετο άξονα – έξοδο της Π.Ε. Πέλλας στην Εγνατία Οδό, που απουσιάζει σήμερα από την Πέλλα.

 

Ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου (και μάλιστα χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, άρα είναι υποχρεωτικά πρέπει να ενταχθεί προς χρηματοδότηση) και κατά συνέπεια δεν παρουσιάζεται πλέον επισφάλεια στην κατασκευή των δύο παρακάμψεων. Ακόμη, τόνισε τον αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα των έργων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, όσον αφορά την ασφάλεια μετακίνησης κατοίκων και εμπορευμάτων από και προς τα εθνικά και διευρωπαϊκά δίκτυα. Επίσης έγινε αναφορά για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Πέλλας όπως το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα.

 

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ενιαίο έργο των δύο παρακάμψεων καθώς επίσης ότι παρουσιάζει μελετητική ωριμότητα και δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε οι δύο παρακάμψεις να αποτελέσουν έργο – γέφυρα από την 4η στην 5η Προγραμματική Περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη  τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Θεοδωρίδης.

 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της αφού ο κ. Χρυσοχοϊδης γνωρίζει την υπάρχουσα κατάσταση του οδικού δικτύου και την μεγάλη αναγκαιότητα κατασκευής των παρακάμψεων.

Επίσης ανέφερε ότι στην ατζέντα των έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας έχει τοποθετήσει ως πρωτεύοντα έργα αυτά των παρακάμψεων και έχει αναφέρει ότι το έργο θα ξεκινήσει, σε κάθε περίπτωση, από τις προκαταβολές της 5ης Προγραμματικής Περιόδου.

 

Στο περιθώριο της συνάντησης οι δύο άνδρες συζήτησαν και για άλλα θέματα όπως η αγροτική παραγωγή της Πέλλας – Ημαθίας και θέματα της επικαιρότητας.