ολΤο θέμα της κατασκευής του νέου Αθλητικού Κέντρου της Έδεσσας που δείχνει να έχει παραπεμφθεί ¨στις καλένδες¨ εδώ και τέσσερα χρόνια, έθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης σε συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού.

          Ο Βουλευτής παρουσίασε στον Υφυπουργό την απόφαση του 2009 για την κατασκευή του Κέντρου (ΣΑΕ 016), η οποία, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του ιδίου, μπήκε στο ψυγείο από την προηγούμενη Κυβέρνηση και την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

          Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, το σημαντικό αυτό έργο, πρέπει να κατασκευαστεί στη θέση «Τσαϊρ Πασά», έξω από την Έδεσσα και έχουν ήδη απαλλοτριωθεί γι’ αυτό 75 στρέμματα. Το συνολικό κόστος κατασκευής, έχει προϋπολογιστεί στα έξη (6) εκατομμύρια ευρώ, με διασφαλισμένη πίστωση από το 2009 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτησή του.

          Ο Γιώργος Καρασμάνης υπογράμμισε ακόμη στον Υφυπουργό ότι:

·       Το έργο αυτό αποτελεί αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της Έδεσσας

·       Θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό την πόλη κυκλοφοριακά αλλά και χωροταξικά και περιβαλλοντικά, καθώς θα δοθούν στους πολίτες τα 37 στρέμματα που καταλαμβάνει το παλαιό στάδιο, θα δώσει μεγάλη ανάσα σε μια πόλη που ασφυκτιά – πυκνοκατοικημένη – και, ταυτόχρονα, θα ¨ανοίξει¨ διέξοδο προς τους περίφημους καταρράκτες.

Ο Βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί τί επιτέλους θα γίνει με το συγκεκριμένο έργο, ο Υφυπουργός, δήλωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα τον προβληματισμό του και, δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει άμεσα το θέμα, προκειμένου να βρει το ταχύτερο δυνατόν την πρέπουσα λύση.

Ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε επίσης στον Υφυπουργό και το θέμα του Κολυμβητηρίου Γιαννιτσών – η κατασκευή του οποίου προβλέπεται από την ίδια απόφαση (ΣΑΕ 016) – με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Του υπενθύμισε δε ότι το Κολυμβητήριο των Γιαννιτσών, δημοπρατήθηκε το 2003 αλλά η κατασκευή δεν προχώρησε διότι, το Ελεγκτικό Συνέδριο, έκρινε τότε ως ¨μη σύννομη¨ τη δημοπράτησή του.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσεικαι για το συγκεκριμένο ζήτημα.