Sunedrio ENPEΣυνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα οΠεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Γρηγόρη Δούνη, με θέμα την πορεία των εργασιών και την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμάκτσαλαν.

Κατά την συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε από τον κ. Δούνη για την πορεία υλοποίησης των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης που πραγματοποιούνται ήδη από την ΕΤΑΔ στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Δούνης, από χθες έχει επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία είχε διακοπεί από τον Ιανουάριο, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει από την ΕΤΑΔ τρεις διαγωνισμοί. Ο ένας αφορά στην συντήρηση και αντικατάσταση του εξοπλισμού και των αναβατήρων, ο δεύτερος στη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και ο τρίτος στον διαχειριστή που θα αναλάβει το Χιονοδρομικό Κέντρο, για 1+1 χρόνια.

Ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε για ακόμη μία φόρα τη σημασία που έχει για τον Άγιο Αθανάσιο, την Πέλλα, αλλά και ολόκληρη τη Μακεδονία, η έγκαιρη και ορθολογική λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και επανέλαβε τη θέση του ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα υποστηρίξει με κάθε μέσο την προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΤΑΔ για την αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του Καϊμάκτσαλαν.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Ζήτησα να ενημερωθώ από την ΕΤΑΔ για την πορεία υλοποίησης των εργασιών στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Η ΕΤΑΔ και ο κ. Δούνης προσωπικά έχουν αντιληφθεί τη σημασία που έχει η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου για την Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και προχωρούν με γρήγορο ρυθμό στην υλοποίηση των εργασιών.

Ως Περιφέρεια στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο την προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΤΑΔ, η οποία έχει πλέον την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς δε θέλουμε να χαθεί ούτε μία ημέρα από τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Ζητούμε την έγκαιρη λειτουργία του χιονοδρομικού, ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες, να τονώσουμε την τοπική οικονομία και να επαναφέρουμε τον Άγιο Αθανάσιο στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς»