12Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε η Έδεσσα, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».

Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε στην είσοδο της πόλης από την πλευρά της Θεσσαλονίκης στο ύψος της Μεραρχίας. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Παναγιώτης Τζουβάρας, αθλητής χάντμπολ μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και του Αερωπού Έδεσσας, που παρέδωσε τη Φλόγα στο νικητή του Ευρωπαϊκού Κυπέλου Ποδηλασίας Δρόμου ΑμΕΑ Βαγγέλη Νίκου, που παρέδωσε τη φλόγα στην Μαρία Σαμαρίνου, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αλπικό σκι που εκπροσώπησε την χώρα μας στην Ολυμπιάδα Νέων και είναι υποψήφια για συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία άναψε το βωμό στην περιοχή των Μικρών Καταρρακτών.

Μετά τη σύντομη τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Ρωσικής Ολυμπιακής Αντιπροσωπείας και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Βουλευτή Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη, εκπροσώπων φορέων και πολλών πολιτών, η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την Άννα Δημητριάδου, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στα 100μ.εμπ, που παρέδωσε τη σκυτάλη στον αθλητή του τένις Βασίλη Στεφανίδη, ο οποίος παρέδωσε τη Φλόγα στην Ολυμπιακή Επιτροπή για να συνεχίσει εποχούμενη το ταξίδι της για το Sochi της Ρωσίας.

Ομιλία Δημάρχου Έδεσσας στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

34Υποδεχόμαστε σήμερα με σεβασμό, χαρά και συγκίνηση, την ιερή Ολυμπιακή Φλόγα. Υποδεχόμαστε το σύμβολο του Ολυμπιακού ιδεώδους, που από την Αρχαία Ολυμπία έχει διασπείρει το φως του Ολυμπισμού σε όλο τον κόσμο.

Είμαι περήφανος που στο διάβα της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του SOCHI η Ολυμπιακή Φλόγα περνάει από την Έδεσσα. Τόσο οι Εδεσσαίοι όσο και όλοι οι Έλληνες έχουν την ανάγκη, σήμερα που η πατρίδα δοκιμάζεται, να αναδείξουμε αυτά για τα οποία είμαστε υπερήφανοι.

Εύχομαι η Ολυμπιακή φλόγα να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και με το Ολυμπιακό πνεύμα, ενωμένοι, να αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε μόνο παρελθόν, αλλά και ένα λαμπρό μέλλον. Γιατί το Ολυμπιακό πνεύμα είναι ότι ευγενέστερο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στον πολιτισμό και την ανάπτυξη, αποδεικνύοντας ότι από την αρχαιότητα είμαστε ένας λαός της δημιουργίας.

Είναι καιρός να ορθοποδήσει η πατρίδα και οι Έλληνες να δείξουμε ότι έχουμε τη Φλόγα μέσα μας και βαδίζουμε μπροστά.

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του SOCHI εύχομαι μία άρτια διοργάνωση που να αγωνιστούν όλα τα έθνη κάτω από ένα πλαίσιο ειρήνης, συναδέλφωσης και αγάπης.

5