epΗμερίδα με θέμα “Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”  διοργανώνουν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198 Θεσσαλονίκη).

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσοτζόγλου-Γεωργιάδη, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς Περικλής Κολώτσιος, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο Δήμαρχος Πολύγυρου Αστέριος Ζωγράφος.