OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην Επιστημονική Νοσηλευτική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

 

Η Ημερίδα με θέμα «Παιδική και Εφηβική Υγεία» οργανώθηκε από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας με τη συνεργασία και του Συλλόγου Νοσηλευτών της Π.Ε. Πέλλας.

 

Στην Ημερίδα συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την παιδική και εφηβική υγεία, με πολύ αξιόλογες εισηγήσεις από επιστήμονες του νοσηλευτικού και νοσοκομειακού κλάδου. Συμμετείχαν ομιλητές επίσης από νοσοκομεία άλλων περιφερειακών ενοτήτων όπως το Ψ.Ν. Θεσσαλονίκης, το Γ.Ν. Κατερίνης και το Γ.Ν. Πτολεμαίδας.

 

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κα. Ανδρεάδου Σοφία ευχαρίστησε όλους τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης στο χαιρετισμό του στάθηκε στο εύρος των θεμάτων της ημερίδας, στην κοινωνική ευαισθητοποίηση των νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και στις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με πρωτοβουλία της Π.Ε. Πέλλας όπως το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Θεοδωρίδη παραθέτεται παρακάτω:

 

«Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να οργανώσετε τη σημερινή Ημερίδα.

 

Το εύρος και η ποικιλία των περιεχομένων του προγράμματος αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον σας για τις επιστήμες της υγείας, αλλά και για την κοινωνική προσφορά.

Είναι εξαιρετικά παρήγορο, σήμερα που η Ελλάδα πλήττεται από την οικονομική κρίση, οι νοσηλευτές μας να είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και να επενδύουν στην γνώση και στη διάδοσή της.

 

Επίσης, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στεγάζετε την Ημερίδα σας στην αίθουσα της Μητροπόλεως. Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης-Πέλλας και Αλμωπίας υποστηρίζει πάντοτε δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο. Όπως γνωρίζετε, με τη συμμετοχή πολλών τοπικών αρχών και φορέων έχουμε δημιουργήσει το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο έχει υψώσει έναν τοίχο προστασίας της τοπικής κοινωνίας έναντι των επιπτώσεων της κρίσης.

 

Η παιδική και εφηβική υγεία που είναι το κεντρικό θέμα της Ημερίδας σας, ενδιαφέρει άμεσα την πολιτεία καθώς η νεολαία είναι το μέλλον μας. Ότι καλό μπορούμε να περιμένουμε για το μέλλον, θα προκύψει από τη νέα γενιά.

 

Το να αναθρέψουμε σωστά και να θωρακίσουμε την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών αποτελεί, εκτός από ηθική και κοινωνική υποχρέωση, την καλύτερη στρατηγική για το μέλλον.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΘα μου επιτρέψετε να τονίσω την σημασία των επιλογών σας στην θεματολογία της Ημερίδας. Οι περισσότεροι τίτλοι των ομιλιών αφορούν σε θέματα ταμπού για την ελληνική κοινωνία, παρά τις προσπάθειες και την έμφαση που δίνουν στην προβολή τους τα Μέσα Ενημέρωσης και πολλοί έγκριτοι δημοσιογράφοι και σχολιαστές τα τελευταία χρόνια.

 

Ο μητρικός θηλασμός, η παιδική κακοποίηση, ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ο εκφοβισμός, όπως και οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των παιδιών μας, είναι θέματα που προβληματίζουν όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά.

 

Η ελληνική οικογένεια αποτελεί το σημαντικότερο κύτταρο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται σκληρά. Όχι μόνο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αλλά και από κοινωνικές παθογένειες με κυριότερη την αποδόμηση πατροπαράδοτων αξιών. Οι γονείς ασφυκτιούν βρισκόμενοι στο μέσο αντιφατικών μηνυμάτων, πιέσεων και κινδύνων που κλονίζουν την ψυχική και σωματική υγεία των ιδίων και των παιδιών τους.

Η παροχή λοιπόν επιστημονικής συνδρομής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά και κάποια εξελίσσονται σε ιδιαίτερα σοβαρά είναι πολύτιμη.

 

Ειλικρινά σας συγχαίρω για τη δράση σας και εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια της ημερίδας σας. Επίσης, αξιοποίηση των πολύτιμων συμπερασμάτων της από την ελληνική πολιτεία».