130111_O_Periferiarchis_K_Makedonias_A_Tzitzikostas_stin_apelefterosi_Arneas_2Την Αρναία Χαλκιδικής επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στην 101η επέτειο απελευθέρωσης της Αρναίας και της Βόρειας Χαλκιδικής, στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν. Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο  βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού της ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρακολούθησε την Επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση της Αρναίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεοκλήτου, ο οποίος απένειμε στον κ. Τζιτζικώστα τον Μεγαλόσταυρο Α΄ Τάξεως «σε αναγνώριση της πολύτιμης υπηρεσίας που προσφέρει στην τοπική Εκκλησία». Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρέστη στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων Αναργύρων. «Σήμερα γιορτάζουμε τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Αρναίας και της Βόρειας Χαλκιδικής, που συμπίπτουν με μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, την ημέρα μνήμης των Αγίων Αναργύρων. Στεκόμαστε με ευλάβεια και σεβασμό απέναντι σε όλους εκείνους που έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για την πατρίδα, για να είναι σήμερα η Μακεδονία μας ελεύθερη. Η τόλμη και η παρρησία τους ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς στον αγώνα που δίνουμε σήμερα για την Ελλάδα. Η σημερινή επέτειος έχει διπλή σημασία για τη Βόρεια Χαλκιδική, που τιμά τους Αγίους Αναργύρους, καθώς θυμίζει την άρρηκτη σχέση μεταξύ της Εκκλησίας και των αγώνων του ελληνικού Έθνους.

 

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την υπέρτατη τιμή που μου έκανε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος να μου απονείμει το Μεγαλόσταυρο Α΄ Τάξεως και να τον διαβεβαιώσω ότι αυτή η τιμή αποτελεί τη δική μου δέσμευση ότι θα συνεχίσω με προσήλωση και αίσθημα ευθύνης τη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας», υπογράμμισε μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.