Ο Πανεδεσσαϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη για το Γ’ όμιλο του πρωταθλήματος εφήβων την ΕΚΑΣΚΕΜ και χαροποίησε  τους φίλους του στην κερκίδα, που για αγώνα αυτής της κατηγορίας έδωσαν άλλη μια φορά δυναμικό παρόν, με το μπάσκετ στο τέλος να είναι ωφελημένο.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μυλωνάς ήταν απόλυτα εύστοχος (δεν έχασε σουτ) στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο(28 πόντοι), δίνοντας το ρυθμό της ομάδας τους σε άμυνα και επίθεση και τη δυνατότητα να επιβληθεί σε όλους τους τομείς, μετά το 13-11 του  πρώτου δεκαλέπτου.

Ο αριθμός του αγώνα

Τα 24 κλεψίματα των γηπεδούχων που προήλθαν από πιεστική ατομική άμυνα, ενδεχομένως να είναι το στατιστικό στοιχείο που δικαιολογεί τη διαφορά του αγώνα, καθώς τα περισσότερα οδήγησαν σε καλάθια σε πρωτεύων ή δευτερεύων αιφνιδιασμό.

ΕΦΗΒΟΙ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ 2013-2014Πού κρίθηκε ο αγώνας

Στο διαφορετικό πρόσωπο που παρουσίασαν οι αθλητές του Πανεδεσσαϊκού στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου όπου εμφάνισαν απίστευτη ενέργεια που μετουσιώθηκε σε δυνατή άμυνα, τρέξιμο και εύκολους πόντους.

Ο αγώνας

 

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασιάδη μπήκαν νωθρά στον αγώνα χάνοντας κάποιες εύκολες προσπάθειες  με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Το ξέσπασμα του Παπανικολάου στο τέλος του δεκαλέπτου με οκτώ συνεχόμενους πόντους(2 τρίποντα) για τον Αετό, μείωσε τη διαφορά στο 13-11 του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι με το που πάτησαν το πόδι τους στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασαν ταχύτητα, διεκδίκησαν χαμένες μπαλιές, κέρδισαν τον τομέα των ριμπάουντ και με τα γκαρντ να αποφασίζουν να πιέσουν  έκλεψαν μπάλες που οδήγησαν σε εύκολα καλάθια.  Σ’ αυτό το δεκάλεπτο ο Μυλωνάς πέτυχε 14 πόντους οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του.

Με επί μέρους 17-4 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 55-29, στο 24ο λεπτό αποδίδοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση. Στο σημείο εκείνο όμως χαλάρωσαν αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα με ένα 0-6 οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν σε 56-35 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πανεδεσσαϊκός άρχισε να βρίσκει επιθετικά λύσεις από όλους τους παίκτες του προσφέροντας και κάποιες εντυπωσιακές φάσεις στο κοινό που βρέθηκε να παρακολουθήσει τον αγώνα.  Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +32(72-40) στο 28ο λεπτό, με τη νικήτρια ομάδα να πατάει φρένο στο τέλος σεβόμενη τους αντιπάλους.

Ο προπονητής των γηπεδούχων προσπάθησε να  μοιράσει το χρόνο συμμετοχής στους αθλητές του δοκιμάζοντας πολλά αγωνιστικά σχήματα, με φυσικό επακόλουθο κάποια σκαμπανεβάσματα και νεκρά διαστήματα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό έχει να κάνει όμως με την επιθετική τακτική, καθώς αμυντικά οι παίκτες ήταν υποδειγματικοί.   Ο Πανεδεσσαϊκός δεν βρήκε δυσκολίες απέναντι στην άμυνα  ζώνης των φιλοξενουμένων  και κατάφερε να  τη «χτυπήσει» και με διεισδύσεις και με σουτ από την περιφέρεια. Σίγουρα το ταλέντο αυτής της ομάδας είναι «αστείρευτο» και παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα περιορισμένα ωράρια προπονήσεων τα μέλη της έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες και αποτελούν «σύνολο» με όλη τη σημασία της λέξης.

Τα δεκάλεπτα: 1ο(13-11), 2ο( 25-16)38-27 ημίχρ., 3ο(18-08)56-35, 4ο(16-12)72-47 τελικό.

 

Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης): Παρίσης 2, Σίπκας, Χρήστου 8, Στόμας, Παζάρκας 3(1 τριπ.), Τράπκος 4, Γέργης 4, Τζώγας, Τυρπάνης 4, Κληντσάρης 8, Μυλωνάς 35(6 τριπ.), Μπούζμπας 4, Στογιάννης 2.