πασΑγαπητοί μας γονείς, μαθητές, καθηγητές

με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την παρακολούθηση μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας για το σχολικό έτος 2013-2014, με στόχο τη βοήθεια των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διδάκτρων.

Αυτή η δράση απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στα Λύκεια και στα Γυμνάσια του Δήμου Αλμωπίας, ως υποστήριξη για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και για την πρόσβαση στη δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή.

Η επιλογή τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα γίνει βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά κύριο μέλημά μας είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε μέρες και ώρες των εθελοντών καθηγητών. Ο τόπος και το πρόγραμμα των μαθημάτων ανά Ενότητα θα κοινοποιηθεί, μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων, στους ενδιαφερόμενους.

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά είναι:

  1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

  2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας.

  3. Αντίγραφο Ε9.

  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  5. Κάρτα ανεργίας γονέων.*

  6. Ιατρική γνωμάτευση για πιθανό πρόβλημα υγείας γονέα ή αδελφού.*

  7. Έκθεση κοινωνικής έρευνας από Κοινωνικό Λειτουργό της Υπηρεσίας.*

(*): εάν υπάρχει.

Μπορείτε να καταθέσετε την αίτησή σας, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης του Δήμου Αλμωπίας (Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, Ισόγειο. Κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία), καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Επίσης για οποιαδήποτε διευκρίνιση/πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε τις ίδιες ώρες, με το τηλέφωνο: 2384350207.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Δημήτρης Πασόης