σκυλιάΠρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, για την υιοθεσία σκύλων και για τη θεραπευτική επαφή με τα ζώα θα υλοποιηθεί στην Έδεσσα με αποδέκτες τους μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία SAPTHellas (StrayActionPetTherapyHellas), σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και την Ομάδα Εθελοντών Καταφυγίου Έδεσσας.

Ήδη έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων και οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ομάδες μαθητών στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας από τη Δευτέρα 9-12-2013 έως την Πέμπτη 12-12-2013.

Το απόγευμα της Τρίτης 10-12-2013 έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση που απευθύνεται σε ενήλικους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ομιλίες από τα μέλη του SAPT, την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δανάη Τριγωνάκη και τον Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ κ. Λάζαρο Σιάντση και θα παρουσιαστούν οι θεραπευτικές δυνατότητες της σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα.

Η στόχευση του προγράμματος ενημέρωσης είναι να ενημερωθούν τα παιδιά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Επιπρόσθετα, θα γίνει ενημέρωση για ειδικές πτυχές του θέματος όπως η παρουσίαση του κοινωνικού έργου της SAPT, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους.