131202_Ekdilosi_PKM_gia_pagkosmia_imera_kata_tou_AIDSΠραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, το καθιερωμένο εδώ και 13 χρόνια άναμμα κόκκινων κεριών που σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (redribbon), το διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, με σκοπό την πληροφόρηση των πολιτών για την ασθένεια. Με τη συμβολική αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, που διοργάνωσαν το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΑΤΕΙΘ Νοσηλευτικής, στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη. Το άναμμα των κεριών πλαισίωσαν χορευτικές παραστάσεις από τις σχολές χορού της Βίκυς Ευσταθίου και του AllStarsDance και το χορευτικό τμήμα της Αρωγής 12+, συνοδευόμενα από την ομάδα κρουστών μουσικών οργάνων «Κρουστόφωνο».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας Τζελίνα Μακραντωνάκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ. Έφη Βασιλειάδου και Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, η υπεύθυνη του γραφείου Θεσσαλονίκης του ΚΕΕΛΠΝΟ Φανή Γκόμα, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ. Γιώργος Γιουφτσίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Κ.Μ.

«Η δημόσια υγεία αποτελεί έναν από τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε προγράμματα ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειάς μας συνδιοργάνωσε και φέτος, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να παρέχει στους συμπολίτες μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πρόληψη της ασθένειας. Η κόκκινη κορδέλα, το διεθνές σύμβολο της ευαισθητοποίησης για το AIDS, που σχηματίσαμε σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους με το άναμμα των κεριών, μας υπενθυμίζει ότι η σωστή ενημέρωση για την ασθένεια αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπισή της.

131202_O_Perifereiarchis_K_Makedonias_A_Tzitzikostas_stin_ekdilosi_tis_PKM_kata_AIDSΩς Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, εντάσσονται και τα προγράμματα ενημέρωσης σχετικά με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, που εκπονεί τα τελευταία δύο χρόνια το Τμήμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, απευθυνόμενο τόσο στους εφήβους όσο και στους επαγγελματίες υγείας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή τους και τη διεύρυνση του δικτύου των προληπτικών δράσεων», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΑΤΕΙΘ Νοσηλευτικής, τους εθελοντές και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Κ.Μ. για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.