Συνάντηση με ΔΣ Λαογραφικής Εταιρείας-1Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωϊ στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη το Δ.Σ. της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ιωαννίδης Χρηστάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Τραούδας Βασίλειος και Κόκκαλης Βασίλειος, ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος της Εταιρείας αντικαθιστώντας τον προσφάτως αποθανόντα κ. Γεωργιάδη.

 

Η συζήτηση περιλάμβανε καταρχήν τις καθιερωμένες ευχές στον κ. Θεοδωρίδη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για καλή χρονιά. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας και προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης και αφορούν την Ιστορική, Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» αλλά και το Ιστορικό, Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών.

 

Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τον κ. Θεοδωρίδη για τη μεγάλη συμβολή του για τη διεκπεραίωση των εργασιών στη στέγη και την οροφή του Μουσείου, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε και η κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη. Επίσης, συζητήθηκε η πραγματοποίηση περαιτέρω εργασιών που είναι απαραίτητες όπως η συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η συντήρηση του δαπέδου και η ανακαίνιση των αποχωρητηρίων.

 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει και να συνδράμει στις προσπάθειες του Δ.Σ. της Εταιρείας για τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής των Γιαννιτσών και όλης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

 

Ακόμη δήλωσε παρών και θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου που αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της λαογραφίας και της παράδοσης του τόπου μας.

 

Τέλος ευχήθηκε καλή χρονιά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες.