ΟΓΕΕΚΑ-αρχείοΟ ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης για τους νέους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποίησε στις 14,15,16/1/2014 εκπαιδευτικές επισκέψεις στα φυτώρια «Vivaio» Κυριακίδης Σταύρος-Τριανταφυλλίδης Ιωάννης .

    Οι νέοι αγρότες που συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης είχαν την ευκαιρία  να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για νέες ποικιλίες στην δενδροκομία καθώς και για τον εμβολιασμό και το κλάδεμα των οπωροφόρων δένδρων .

    Τα τρία (3) προγράμματα με θέματα τα δύο (2) «Φυτική Παραγωγή – Δενδρώδεις Καλλιέργειες» και το 3ο «Φυτική- Ζωική Παραγωγή» ξεκίνησαν στις 16,17,18-12-2013 και θα ολοκληρωθούν στις 3,4,5-02-2014. Η διάρκειά τους είναι 150 ώρες  και οι νέοι αγρότες παράλληλα με τα θεωρητικά μαθήματα, συμμετέχουν και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις.

    Τα τμήματα των νέων Αγροτών συνοδεύονταν από τον προϊστάμενο γεωπόνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας κ.Σιδηρόπουλο Μιχαήλ καθώς και από τον υπεύθυνο για την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης γεωπόνο του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας κ. Θεοχαρόπουλο Ιωάννη.

    Τα προγράμματα κατάρτισης για τους νέους αγρότες, που υλοποιούνται από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας συγχρηματοδοτούνται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).