Με εννέα αθλητές συμμετείχε ο Πανεδεσσαϊκός στο New Year’s Shooting camp του ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε στο IFPAOK SPORTS ARENA το τριήμερο 3-5/01/2014. Τους αθλητές του Πανεδεσσαϊκού συνόδεψαν οι προπονητές των ακαδημιών Αναστασιάδης Γιάννης και Πούφλη Μαίρη, οι οποίοι μετά από προτροπή των διοργανωτών πλαισίωσαν τα τεχνικά τιμ των γκρουπ συμμετεχόντων. Στην αποστολή του Πανεδεσσαϊκού συμμετείχαν οι Στόγιος Ευάγγελος, Σίπκας Κωνσταντίνος, Σίπκα Ελευθερία, Καραϊσαρίδης Λάζαρος, Κληντσάρης Ιωάννης, Σιβένα Κωνσταντίνα, Καζίας Ηλίας, Σταυρακίδης Αθανάσιος και Κεχαγιόγλου Λεωνίδας.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τους νεαρούς αθλητές οι οποίοι δούλεψαν εξειδικευμένα προγράμματα στις δεξιότητες του σουτ και συμμετείχαν σε διάφορα διαγωνιστικά παιχνίδια με τα blind shots(τυφλά σουτ) να κερδίζουν το ενδιαφέρον.
Την πρώτη ημέρα του καμπ επισκέφτηκαν του συμμετέχοντες οι δύο Αμερικάνοι της ανδρική ομάδας του ΠΑΟΚ, Ντι Τζέι Κούπερ και Μαρκ Πέιν. Οι δύο αθλητές του “Δικεφάλου” μίλησαν στους νεαρούς αθλητές που ακολουθούν το πρόγραμμα της εξειδικευμένης προπόνησης, αποκαλύπτοντας τους τα μυστικά για το καλό σουτ, αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν από μικρή ηλικία για να καταφέρουν να αγωνίζονται σήμερα σε υψηλό επίπεδο.
Τη δεύτερη ημέρα τους αθλητές κέντρισε το iC3 basketball shot trainer, ένα βοήθημα εξάσκησης μέσω του οποίου βελτιώνεται η καμπύλη του σουτ με το οποίο επιτυγχάνεται το καλάθι. Οι αθλητές του καμπ εξασκήθηκαν με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο με το ανωτέρω βοήθημα τα αποτελέσματα στους οποίους ήταν άμεσα εμφανή.
IFΤην τελευταία ημέρα του καμπ στους αθλητές απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής από τους προπονητές τους καθώς και ανάλυση μέσω λήψης φωτογραφίας κατά τη διάρκεια του σουτ των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων καθενός έκαστου συμμετέχοντα. Την ανάλυση επιμελήθηκε ο Τεχνικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος ήταν κοντά στα παιδιά συνεχώς από την έναρξη.
Η φιλοξενία ήταν άριστη στους μικρούς σουτέρ από τους διοργανωτές, ενώ η παρουσία των προπονητών αποτέλεσε ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και περαιτέρω συνεργασία. Ήδη από τον coach Γιώργο Βαλαβανίδη ζητήθηκε διαθέσιμη ημερομηνία για διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού στην Έδεσσα των αντίστοιχων αγωνιστικών τμημάτων γεννηθέντων το έτος 1999.