eilaΤο Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, συνεχίζει τη συνεργασία του με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και διοργανώνει εκδήλωση, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, με τίτλο «Νέοι & σύγχρονη επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις – Ευκαιρίες – Προοπτικές», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 8 & Ξενοφώντος, Σύνταγμα) και από ώρα 16.00 – 19.30.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες διάφορων φορέων και παρουσιάσεις επιτυχημένων πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες εστιάζουν στους νέους και στην ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης/υπευθυνότητας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον 1ο φοιτητικό διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με τίτλο “Ο ρόλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο επιχειρείν”. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός γίνεται εις μνήμην του Νίκου Αναλυτή, διατελέσαντα προέδρου του Δικτύου για πολλά χρόνια και γι’ αυτό φέρει και το όνομά του.
Οι υποβολές συμμετοχών στο διαγωνισμό άρχισαν την 20η Δεκεμβρίου 2013 και λήγουν την 14η Μαρτίου 2014. Δικαίωμα υποβολής έχουν, ομάδες (3μελείς – 4μελείς) πανεπιστημιακών φοιτητών προ/μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Ο διαγωνισμός για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «Νίκος Αναλυτής» πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Οι νικητές των τριών πρώτων βραβείων θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην τριήμερη πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων που διοργανώνει το Ευρωκοινοβούλιο για νέους από όλη την Ευρώπη και θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο τον Μάιο του 2014.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση, μέχρι 14/02/2013. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ www.csrhellas.gr, 210 – 33 87 422, [email protected].

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ)
Το ΕΔΕΚΕ είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο με έδρα την Αθήνα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 από ομάδα 3 επιχειρηματικών φορέων και 13 επιχειρήσεων. Σήμερα (Φεβρουάριος 2013) τα μέλη του ανέρχονται σε 125 επιχειρήσεις και 7 επιχειρηματικούς φορείς.
Είναι επίσης εθνικός εταίρος του CSR Europe – του ηγετικού Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την ΕΚΕ – που εκτός από τις 80 πολυεθνικές επιχειρήσεις μέλη του έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 34 εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη.
Επιπλέον έχει το συντονισμό της Συντονιστικής Γραμματείας του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact Network Hellas) και εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Δίκτυο “CSR360” στην Ελλάδα.
Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της ιδέας, των αρχών και αξιών της ΕΚΕ και η διάδοσή τους στην Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία με απώτερο σκοπό την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Περισσότερες πληροφορίες : Δημήτρης Παπαδόπουλος – Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ – τηλ. 210 – 3387 422 ή στη διεύθυνση [email protected].
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (ΕΚ)
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα αποτελεί τον επικοινωνιακό και διοικητικό σύνδεσμο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τις ελληνικές αρχές και ιδίως με τη Βουλή των Ελλήνων. Διαμεσολαβεί κατά τις επίσημες συναντήσεις των οργάνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Γενικής Γραμματείας του με αυτές, συμβάλλει στη διεκπεραίωση των διοικητικών υποθέσεων και στην ανταλλαγή των σχετικών πληροφοριών.
Το Γραφείο μας επίσης εργάζεται στενά με τον ελληνικό Τύπο και τα ΜΜΕ αφενός ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφετέρου παρακολουθώντας τις αντιδράσεις τους προκειμένου να καταγράψει τον παλμό της κοινής γνώμης για τα ευρωπαϊκά δρώμενα.
Είμαστε επίσης σε επαφή με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, την τοπική Αυτοδιοίκηση, με ενώσεις Πολιτών, Συλλόγους, με ΜΚΟ, και γενικότερα με την Κοινωνία των Πολιτών.
Περισσότερες πληροφορίες: Χατζηνικολάου Ευφημία – Τηλ. 210–3271000 ή στη διεύθυνση [email protected]