Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Σημαντικός ο ρόλος της Αστυνομίας για την διατήρηση της ηρεμίας και της ασφάλειας των πολιτών που είναι προϋπόθεση για την Ανάπτυξη»

 

foto-1Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Προσκυνηταρίου του Αγίου Αρτεμίου και του μουσείου Αστυνομικής ιστορίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (10/3) στην Έδεσσα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, οι βουλευτές Πέλλας κκ. Δ. Σταμενίτης και Θ. Τζάκρη, οι Δήμαρχοι κκ. Δ. Γιάννου, Δ. Πασόης και Γ. Χοΐδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Β. Χόνδρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Κολόμβος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Ταξίαρχος Γεώργιος Καραϊτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Ταξίαρχος Π. Λάτμος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Θ. Σάνδρος, ο Επιτελάρχης της ΙΙης Μ/Κ Μεραρχίας Συνταγματάρχης Π. Χατζηγεωργίου,  ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Π. Περδικάτσης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιαννιτσών κ. Γ. Παπαπροδρόμου, καθώς και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας.   

 

Το Προσκυνητάρι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αρτέμιο που είναι ο Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το μουσείο στεγάζεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και περιλαμβάνει εκθέματα και πληροφορίες για την ιστορία του σώματος, την κοινωνική προσφορά και τις διακρίσεις των αστυνομικών.

 

foto-3Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για την άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Αστυνομικών υπηρεσιών. Επίσης ιδιαίτερη μνεία έγινε για την υποστήριξη που έχει προσφέρει ο κ. Θεοδωρίδης στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομίας σε όλη την Πέλλα. Ακόμη δόθηκε έμφαση  στην υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων της Π.Ε. Πέλλας σε συνδιοργάνωση με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας για την συνεχή βελτίωση της ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

 

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Συγχαίρω την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας για την δημιουργία του προσκυνηταρίου. Ο Άγιος Αρτέμιος μάς εμπνέει με τον ενάρετο βίο του και με το απίστευτο θάρρος που επέδειξε για την προάσπιση των χριστιανών μέχρι τον μαρτυρικό του θάνατο.  Επίσης, η δημιουργία του μουσείου της Αστυνομικής ιστορίας είναι κάτι που το οφείλουμε στα στελέχη του σώματος για το έργο και την προσφορά τους που, μαζί με τον Ελληνικό Στρατό, την Πυροσβεστική, την Εκκλησία κι άλλους κοινωνικούς φορείς, συμβάλλει στη διαφύλαξη της ειρήνης και στην κοινωνική συνοχή. Η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας έχει πολλές επιτυχίες, όλα αυτά τα χρόνια. Έπειτα, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει μία σημαντική συμβολή στην πρόληψη του εγκλήματος και στην ηθική συμπεριφορά των πολιτών. Πολλά στελέχη της Διεύθυνσης εξάλλου, συμμετέχουν συνεχώς σε δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα δημόσιας ασφάλειας, αντιμετώπισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας. Εύχομαι σε όλους τους αστυνομικούς υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους και την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία».