7Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι από 21 έως 23 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος “Μέγας Αλέξανδρος”.

Διοργανωτής των αγώνων είναι ο Α.Σ. “Ο Ποδηλάτης” και η Ε.Ο.Π.

Συνδιοργανωτές του διεθνούς ποδηλατικού Γύρου Μέγας Αλέξανδρος είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Αμπελοκήπων, ο Δήμος Αλμωπίαςκαι η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, ο Δήμος Παιονίας, ο Δήμος Κιλκίς, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου, ο ΠΑΟΚ και ΑΙΑΣ Κιλκίς με χορηγό επικοινωνίας το Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου θα είναι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης κατά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων (Σάββατο 22 Μαρτίου), όπου και θα στηθεί σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό σύλλογο Αρχαγγέλου, μια ξεχωριστή γιορτή, για την υποδοχή και τον τερματισμό των αθλητών.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των αγώνων σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει ως εξής:

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθεί, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με εκκίνηση και τερματισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 2μ.μ. Ο πρώτος αγώνας του γύρου είναι ατομική χρονομέτρηση συνολικής απόστασης 5150 μέτρων.

Τη δεύτερη ημέρα θα ξεκινήσει το Δεύτερο ΕΤΑΠ από την Πλατεία Επταλόφου στις 10π.μ. σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων, και αφού διανύσουν 118 χιλιόμετρα οι αθλητές του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Μέγας Αλέξανδρος, θα τερματίσουν στον Αρχάγγελο Πέλλας του Δήμου Αλμωπίας. Οι αθλητές θα διασχίσουν τις πόλεις του Πολυκάστρου και Αξιούπολης. Από την Αξιούπολη θα ξεκινήσει το δεύτερο αγώνα της η κατηγορία OPEN με τερματισμό τον Αρχάγγελλο του Δήμου Αλμωπίας.

Την Τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων οι αθλητές του διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Μέγας Αλέξανδρος αλλά και οι αθλητές της κατηγορίας open, θα ξεκινήσουν στις 10.30π.μ.,από το Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς. Τα πρώτα χιλιόμετρα μέχρι την έξοδο από την πόλη είναι μια κοινή προεκκίνηση, ενώ στην συνέχεια οι Αθλητές με Δελτίο θα κάνουν 105 χιλιόμετρα ενώ η κατηγορία open 78 μέχρι να τερματίσουν στο σημείο που ξεκίνησαν.