Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας αποτελεί για μένα ένα σημείο – ορόσημο στη μέχρι τώρα πορεία μου στη δημόσια ζωή του τόπου μας. Η πορεία αυτή ξεκίνησε στις δημοτικές εκλογές του 2002, κατά τις οποίες συμμετείχα για πρώτη φορά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, χωρίς να καταφέρει η τότε παράταξή μου να εκλέξει αντιπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

   Στο τελευταίο έτος της περιόδου 2006 – 2010 είχα την τιμή να αναλάβω θέση Δημοτικού Συμβούλου, αναπληρώνοντας τη θέση του αείμνηστου συναγωνιστή Χρήστου Καρρά. Η σύντομη θητεία μου την περίοδο εκείνη με γέμισε με θάρρος και αισιοδοξία για μια καλύτερη πορεία στο μέλλον.

   Στην τελευταία περίοδο 2010 – 2014 που κλείνει σε λίγο καιρό, είχα την χαρά να γευτώ τη νίκη και να αναλάβω θέση ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου μας.

   Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό όλων αυτών των χρόνων, μπορώ να πω ότι αποκόμισα πλούσια εμπειρία, στην προσπάθειά μου να γίνω χρήσιμος για τον τόπο μου, να προσφέρω όσα είχα ονειρευτεί, εδώ, στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

   Όλα αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλούς ανθρώπους, βίωσα ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις, αμφισβητήθηκα αλλά και δικαιώθηκα, έκανα εχθρούς αλλά και πολλούς φίλους.

   Σήμερα, μετά από μια πορεία 12 ετών, κατά την οποία θήτευσα τόσο ως Σύμβουλος της αντιπολίτευσης όσο και ως Σύμβουλος της συμπολίτευσης, αποφάσισα να κλείσω τον κύκλο της παρουσίας μου στα Δημοτικά πράγματα και να ανοίξω άλλους κύκλους στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

   Με συγκίνηση και τιμή, ανακοινώνω ότι δεν προτίθεμαι να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, καθώς έχω δρομολογήσει ήδη την υποψηφιότητά μου για τη θέση του διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μια εξέλιξη που αποτελεί για μένα όνειρο ζωής, η οποία όμως απαιτεί επίπονη και πολυετή προσπάθεια.

   Πάνω απ’ όλα, θέλοντας  να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου, θεωρώ ότι η συγκυρία δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

   Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι ειλικρινά σε όλες και σε όλους σας καλή συνέχεια, καλή δύναμη και περιμένω να εργαστείτε άοκνα για το καλό της Έδεσσάς μας.

 

 Privartitsanis Petros

Πέτρος Πριβαρτιτσάνης

Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας