020414_ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ 3Επίσκεψη στο δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, υποψηφίους και στελέχη της «Αλληλεγγύης».

Ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιοχής με το Δήμαρχο Βασίλη Παπαγιάννη και απαντώντας στα αιτήματα του δημάρχου για έργα υποδομών που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος επισήμανε: «Λίγα λόγια, πολλή δουλειά είναι δήμαρχε το μότο μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι αυτό θα κάνουμε και τα επόμενα πέντε χρόνια». Ιδιαίτερη όμως αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στην ολοκληρωμένη και ορθολογική αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ για τη Χαλκιδική. Επαναδιατύπωσε την απόφαση της Περιφέρειας να δώσει έμφαση σε δύο πυλώνες: τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με τον κ. Τζττζικώστα «στο νέο ΕΣΠΑ θα είμαστε πανέτοιμοι να εντάξουμε τα απαραίτητα έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Κι αυτό θα γίνει, μιας και αυτή τη φορά, αυτοί που θα σχεδιάσουν και θα υλοποίησουν τα έργα θα είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Κάτι που δε συνέβαινε πριν».

020414_ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ 5Ο κ. Παπαγιάννης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λέγοντας χαρακτηριστικά ο Δήμος παρόλο που έχει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανικούς και χάρη στη σύμπραξη με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα. Οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν τη στήριξη του Περιφερειάρχη σε θέματα υποδομών κι όπως απάντησε ο κ. Τζιτζικώστας η Περιφέρεια θα κάνει ότι είναι δυνατό γι΄ αυτό το στόχο. Κατηγορηματικός όμως ήταν ο κ. Τζιτζικώστας και στο θέμα του παρεμπορίου που συζήτησε με το Δήμαρχο λέγοντας: «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τη μάστιγα του παρεμπορίου, μέσα από τη λειτουργία των μικτών κλιμακίων που έχουν συσταθεί». Συμπληρώνοντας ο Περιφερειάρχης υποστήριξε όμως πως το παρεμπόριο πρέπει να παταχθεί από τα τελωνεία με ολοκληρωμένους ελέγχους από νέα συστήματα που θα σκανάρουν όλα τα διερχόμενα οχήματα.

Επίσης, στην Κασσάνδρα, ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της περιοχής και να μιλήσει με τους πυροσβέστες, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν πως παρά τις ελλείψεις, το Κλιμάκιο βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου.