070414_ ΦΩΤΟ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 2Περιοδεία στο Δήμο Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στην Ημαθία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε με προσκύνημα στα λείψανα του Αγίου Ραφαήλ στην Αλεξάνδρεια. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το δημαρχείο Αλεξάνδρειας όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Φώτη Δημητριάδη. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε διεξοδικά στις δυνατότητες που έχει η Αλεξάνδρεια, αλλά και η ευρύτερη περιοχή για να στηρίξει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην Αλεξάνδρεια, όπως η αστική ανάπλαση και η κατασκευή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στο Πλατύ και τη Μελίκη. Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης υποδεχόμενος τον Περιφερειάρχη είπε : «Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο το οποίο αναλάβατε για την περιοχή γενικότερα, καθώς η Περιφέρειά μας είναι στο πιο νευραλγικό μέρος της χώρας μας». Ανταπαντώντας ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε: «Ο κόσμος περιμένει από εμάς συνεργασία, δε θέλει ούτε λόγια του αέρα, ούτε κοκορομαχίες. Όπως συνεργαστήκαμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε Περιφέρεια και Δήμος και τα επόμενα πέντε χρόνια για το καλό του τόπου».

070414_ ΦΩΤΟ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 6Ακολούθως επισκέφτηκαν βιομηχανίες κι επιχειρήσεις της περιοχής όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εργαζομένους και να δουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής και μεταποίησης των προϊόντων. Ιδιαίτερα στο εργοστάσιο Ζάχαρης, οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την καταλυτική του παρέμβαση το προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να διατηρηθεί η τιμή του παραγωγού στα περσινά επίπεδα και να μην προχωρήσει η μείωση του τιμολογίου και ζήτησαν τη συνεχή υποστήριξή του, στα δίκαια όπως τα χαρακτήρισαν αιτήματά τους.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε πως και στην επόμενη κρίσιμη πενταετία για τον τόπο, από κοινού θα στείλουν το μήνυμα στην Πολιτεία πως είναι απαραίτητη η στήριξη του πρωτογενή τομέα και η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτών των εργοστασίων τα οποία πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικά.

070414_ ΦΩΤΟ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 10Κατά την επίσκεψή του στην βάση Αεροπορίας Στρατού ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε από το Διοικητή για την αποστολή, την οργάνωση και την εκπαίδευση της μονάδας ενώ είχε την ευκαιρία στον πύργο ελέγχου να δει από κοντά το πεδίο δράσης της Μονάδας.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας περπάτησε στο εμπορικό κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κι επαγγελματίες. Η περιοδεία του στην Αλεξάνδρεια ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελίκης.