σιθων«Πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών για την επόμενη περίοδο στην Κεντρική Μακεδονία και αντί να ασχολούνται με την ουσία των θεμάτων, όπως έχουμε επιλέξει και πράττουμε εμείς στην “Αλληλεγγύη” από την πρώτη κιόλας στιγμή, αναλώνονται σε παραπολιτικές συζητήσεις”. Αυτό υποστήριξε χτες το βράδυ από το Δήμο Σιθωνίας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Σιθωνία, συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, υπ. Περιφερειακούς Σύμβουλους, φίλους και στελέχη της “Αλληλεγγύης”. Ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής του Συνδυασμού κατά τη συνάντησή του με τη Δημοτική Αρχή της Σιθωνίας υποστήριξε πως θα δοθεί έμφαση σε δύο κατευθύνσεις: ενίσχυση των υποδομών και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στους 12 μήνες. Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε πως η Χαλκιδική έχει αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει το παραγωγικό μοντέλο “παράγω – εξάγω” που έμπρακτα υποστηρίζει η διοίκηση της Περιφέρειας. Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: “στόχος είναι να ενισχύσουμε τις εξαγωγές, αυξάνοντας την παραγωγή, η οποία, ως γνωστό, βάλλεται ιδιαίτερα αυτήν την ώρα από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, λόγω του ενεργειακού κόστους και της σκληρής φορολόγησης. Σε αυτόν τον τομέα οι ενέργειες μας για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη όπως και για την τυποποίηση των προϊόντων μας βοηθούν στην ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα”.
σιθωΣτο Δημαρχείο Σιθωνίας, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής επισήμαναν την άριστη, αλλά κυρίως εποικοδομητική συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα με τη Διοίκηση της Περιφέρειας και εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως αυτό θα συνεχιστεί και από την επομένη των εκλογών. Επισήμαναν επίσης την ανάγκη δρομολόγησης και ολοκλήρωσης έργων πνοής που “τρέχουν” στην περιοχή, όπως ο λιμένας στα Πυργαδίκια, το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης στο Μαρμαρά, η καλύτερη αξιοποίηση για πολιτιστικές δράσεις του κτιρίου στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Συκιά. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία και ταυτόχρονα επισήμανε την πραγματική συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής στον ουσιαστικό διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει η Περιφέρεια για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.
Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε επίσης με τους εκπροσώπους πολιτιστικών, αθλητικών και παραγωγικών συλλόγων της Σιθωνίας, συζήτησε για τα θέματα που τους απασχολούν και στη συνέχεια διευκρίνισε πως οι προσπάθειες όλων μας εδράζονται στην αντιμετώπιση της μάστιγας του παρεμπόριου με την ενίσχυση των ελέγχων. Όπως είπε “μεταξύ των προτάσεων μας υπάρχει η πρόβλεψη ενίσχυσης των ελέγχων στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών προς όφελος τόσο της τοπικής όσο και της ευρύτερης περιοχής”.
Αργά χτες το βράδυ και κατά την επιστροφή του από τη Χαλκιδική, ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” συναντήθηκε στους Αμπελόκηπους με μέλη της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, όπου και έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Όπως έλεγαν τα Μέλη, είναι ουσιαστική η στήριξη της Περιφέρειας στα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους και ασκήθηκε έντονη κριτική στις νέες ρυθμίσεις που επηρεάζουν ουσιαστικά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών σε όλη την επικράτεια.

Σήμερα, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τις περιοδείες του στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο δήμο Εμμανουήλ Παππά.