156Εκδήλωση για την παρουσίαση της διαδικτυακής εφαρμογής Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου EUVOX θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2014, στις 14:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

 

Το EUVOX 2014 αποτελεί ένα ακαδημαϊκό εγχείρημα, το οποίο αναπτύχθηκε από τη σύμπραξη  δύο οργανισμών, του Kieskompas και του PreferenceMatcher, με τη συνεργασία περισσότερων από 100 ειδικών στην κομματική πολιτική και στις εκλογικές σπουδές, από όλα τα 28 κράτη μέλη. Δεν σχετίζεται με κανένα κόμμα, υποψήφιο, κυβέρνηση ή παρακλάδι της Ε.Ε και στόχος του είναι η ενημέρωση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πολιτικές επιλογές και εναλλακτικές που έχουν.

 

Το σχεδιασμό του EUVOX σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού του τμήματος, θα παρουσιάσουν τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής του ομάδας, Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και Γιάννης Κωνσταντινίδης, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Διαδικτυακά θα παρέμβει ο Κώστας Γεμενής, επίκουρος καθηγητής του ολλανδικού Πανεπιστημίου του Twenteκαι στέλεχος της πανευρωπαϊκής σύμπραξης ακαδημαϊκών PreferenceMatcher, συμμετείχε στο σχεδιασμό του EUVOX. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού.