1Την 11η Μαίου η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με σκοπό την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε σήμερα, 28/4, συνάντηση με εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου.

Σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, για φέτος και λόγω της διενέργειας των εκλογών τις τελευταίες δύο Κυριακές του Μαΐου, ορίστηκε η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων να γίνει την 11η Μαΐου (ο μήνας Μάιος θεωρήθηκε ότι έχει συμβολική σημασία για τις εκδηλώσεις μνήμης). Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από τους Ποντιακούς Συλλόγους, οι επίσημες εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στην Αριδαία, έδρα του Δήμου Αλμωπίας. Έτσι, συνεχίζεται η παράδοση που υιοθετήθηκε για την πραγματοποίηση των κεντρικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο σε διαφορετική έδρα των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

2Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης και αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις να έχουν λιτό αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο με την παλλαϊκή συμμετοχή των ποντιακών, προσφυγικών και άλλων συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι «έχουμε ιερό χρέος να τιμήσουμε την μνήμη των ηρώων και θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε και κινητοποιήσουμε τη νέα γενιά σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που έχει βρεθεί η χώρα μας».

Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας και τους Ποντιακούς Συλλόγους.