Κατασχέθηκαν δύο θρησκευτικές εικόνες και ένα λίθινο κεφάλι ανδρικής μορφής, καθώς και 2 όπλα κρότου – αερίου

1Συνελήφθησαν χθες (15.04.2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 47, 21 και 29 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράνομης οπλοκατοχής».

Ειδικότερα, στο Θεοδωράκι Πέλλας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκαν δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων στο πρώτο επέβαιναν ο 29χρονος και ο 47χρονος και στο δεύτερο ο 21χρονος, ο οποίος ακολουθούσε τους ανωτέρω σε απόσταση ασφαλείας.

Κατά τη στάθμευση του πρώτου οχήματος από τους αστυνομικούς, ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, τράπηκε σε φυγή πραγματοποιώντας ελιγμό ώστε να αποφύγει τον έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη.

Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια καταδίωξης πέταξε μία σακούλα απορριμμάτων και στη συνεχεία εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς οδηγούσε το όχημα χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού.

2Η προαναφερόμενη σακούλα απορριμμάτων εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε δύο θρησκευτικές εικόνες.

Ακολούθως, σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε ο 21χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σακούλα απορριμμάτων, η οποία περιείχε ένα λίθινο κεφάλι ανδρικής μορφής.

Επιπλέον, στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα κρότου – αερίου με ισάριθμους γεμιστήρες, ενώ κατασχέθηκαν και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι κατασχεθείσες εικόνες, καθώς και το λίθινο κεφάλι ανδρικής μορφής εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της 11ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

3Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.