1Ετσι λύνονται τα προβλήματα όταν υπάρχει θέληση και πυγμή!  Οταν στις 11 Απριλίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης επισκέφθηκε μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Ανδρίτσο το νοσοκομείο Εδεσσας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού. Στο ημιυπόγειο του κτιρίου, σε έναν περιορισμένο χώρο, ασθενείς και γιατροί πάσχιζαν για το καλύτερο αποτέλεσμα ενώ το αίτημά τους για μεταφορά της μονάδας σε κατάλληλο χώρο, στο ισόγειο, έπεφτε στο κενό. Η μελέτη του έργου ήταν έτοιμη αλλά δεν υπήρχαν τα κονδύλια.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης προσκάλεσε άμεσα τον Υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη να επισκεφθεί το νοσοκομείο Εδεσσας και να δώσει επί τόπου λύση σ’ αυτό το χρονίζον σοβαρό πρόβλημα. Οπερ και εγένετο. Ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόμενος από το Γιάννη Ιωαννίδη, το Γιάννη Ανδρίτσο το Διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Τσιαμήτρο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε τη μονάδα τεχνητού νεφρού και συνομίλησε με ασθενείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.
2 Ο Υπουργός χαρακτήρισε το έργο “πρώτη προτεραιότητα” για το Υπουργείο Υγείας και αφού ευχαρίστησε το Διοικητή για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναβάθμιση της μονάδας τεχνητού νεφρού. Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολίασε τη συνέπεια του Υπουργού Υγείας και ο Γιάννης Ανδρίτσος έδειχνε φανερά ανακουφισμένος για το γεγονός ότι ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά στην υγεία των ανθρώπων, βρίσκει το δρόμο της επίλυσής του.
Ο Υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης έφθασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο της Εδεσσας, όπου τον υποδέχθηκαν θερμά ο Διοικητής του ιδρύματος, εργαζόμενοι, ασθενείς και αρκετός κόσμος.
3
4
5
6