1Μπορεί το ίντερνετ να έφθασε και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στον Αρχάγγελο της Αλμωπίας όμως παραμένει ένα χρονίζον αίτημα προς τους διάφορους αρμόδιους, οι οποίοι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα αυτής της έλλειψης.

“Δεν μπορούμε να γράψουμε ούτε τα φάρμακά μας και αυτό τώρα πια γίνεται με το ίντερνετ” είπαν αγανακτισμένοι κάτοικοι του πανέμορφου χωριού στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Ανδρίτσο, ο οποίος παρέστη το πρωί της Τρίτης στη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο κ. Ανδρίτσος σχολίασε το αίτημα για ευρυζωνικότητα λέγοντας ότι “δεν είναι δυνατόν ο Αρχάγγελος να έχει εξαγωγικές δραστηριότητες, να εξάγει τα περίφημα κεράσια του και να μην έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τις αγορές με τα νέα μέσα”.

 

2

 

3Λίγο πιο κάτω, στην Περίκλεια, οι κάτοικοι είπαν στο Γιάννη Ανδρίτσο ότι έχουν μεν ίντερνετ αλλά δεν έχουν γιατρό. Σε κάποιες περιοχές της χώρας η ευρυζωνικότητα συμβάλλει στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών υγείας, όμως στην Περίκλεια βλέπουν το γιατρό μία φορά το μήνα και αναγκάζονται να κατεβαίνουν στην Αριδαία για να γράφουν τα φάρμακά τους. Στο καφενείο του χωριού οι ηλικιωμένοι θυμήθηκαν τα παλιά, τότε που υπήρχαν γιατρός και μαία στο χωριό και εξυπηρετούσαν 4 – 5 χωριά της περιοχής, καβάλα στο άλογο.

 

 

4