armenΟ Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας  τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμένιων, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 και την Κυριακή  27 Απριλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη.

            Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων  έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ώρα 12.00΄:

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Μαρτύρων της Γενοκτονίας στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας (επί της οδού Διαλέττη 4) χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Στεπανού Πασαγιάν. 

– Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου  Τζιτζικώστα

 

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ώρα 11.30΄: Κεντρική εκδήλωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής για την 99η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» .

 

– Χαιρετισμοί από τους κ.κ.: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπο της Αρμενικής Νεολαίας.

 

– Ομιλία του Δρ. Κοινωνικών Επιστημών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη,  με θέμα: “Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία της Μνήμης; Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την επαναφορά της Αρμενικότητας”.

 

Ώρα 13.30΄:  Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.:

 

– Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης

– Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας

– Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού

– Περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας

– Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

– Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

– Εκπρόσωπο  της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.