«Δίνουμε λύση σε ένα σημείο που έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές, σε έναν κόμβο όπου ταλαιπωρούνται για χρόνια οι μετακινούμενοι. Οι εμπορευματικές μεταφορές θα γίνονται πλέον με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα. Είμαι ικανοποιημένος αφού οι οδηγοί θα έχουν πλέον σύμμαχο κι όχι εχθρό τους το δρόμο με το έργο στον κόμβο Κ-16 της Λαχαναγοράς», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας χτες το βράδυ σε συνάντηση φίλων και στελεχών του Συνδυασμού σε μια κατάμεστη αίθουσα στη Σίνδο του Δήμου Δέλτα. Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας «πρόκειται για ένα οδικό έργο, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, όμως καταφέραμε με τις ενέργειές μας, να το ξεμπλοκάρουμε. Μετατρέπουμε σε ανισόπεδο, τον κόμβο της Λαχαναγοράς, κάτι που για χρόνια αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των φορέων και όλων των πολιτών. Δημιουργούμε πια μετά από συντονισμένο αγώνα και προγραμματισμό μια σύγχρονη οδική σύνδεση για τη Βόρεια Ελλάδα. Κι επιτέλους, η Θεσσαλονίκη μας, αποκτά την ολοκληρωμένη είσοδο που της αξίζει», αναφέροντας και τη συνδρομή της διοίκησης Ψωμιάδη προκειμένου να επιτευχθεί η επιτάχυνση κατασκευής του έργου. Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως «ήδη ξεκινήσαμε τις διαδικασίες ώστε με ουσιαστικές παρεμβάσεις να βελτιωθεί το αγροτικό, αλλά και το υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο που έχει ανάγκη η περιοχή μας».
280414_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛ ΤΑ 1Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θέτει η «Αλληλεγγύη» για την Κεντρική Μακεδονία των επομένων πέντε ετών ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε την ανάγκης στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την ενίσχυση του τουρισμού και των εξαγωγών, αλλά και την πραγματική βοήθεια που χρειάζεται η αγροτική παραγωγή. Ο ίδιος επισήμανε πως «με την υψηλή απορρόφηση και τη σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που πετύχαμε, επεκτείνουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές, ενώ παράλληλα δημιουργούμε θέσεις εργασίας στα έργα που κατασκευάζονται. Κι όλοι μας γνωρίζουμε πως με ενέργειες κι όχι απλά ευχολόγια θα αντιμετωπίσει η περιοχή μας την ανεργία που τόσο έχει πληγώσει την κοινωνία».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» υποστήριξε πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες αγκαλιάζουν καθημερινά το Συνδυασμό, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στη θέληση, το πρόγραμμα, την τεχνογνωσία που έχουν όλα τα μέλη της, τα οποία έχουν επιδοθεί σε έναν έντιμο, σοβαρό κι αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα. Καταλήγοντας ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η «Αλληλεγγύη» θα αναλάβει το έργο της διοίκησης για την επόμενη πενταετία στην Κεντρική Μακεδονία και όπως είπε «δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Όσο και αν θέλουν να το επιβάλλουν, όποιον και εάν θέλουν να μας επιβάλλουν. Η Κεντρική Μακεδονία είχε, έχει και θα έχει Περιφερειάρχη, έχει και θα έχει Αντιπεριφερειάρχες, έχει και θα έχει Δυνατή Ομάδα, που καθημερινά δίνει τη μάχη μαζί με τους πολίτες».

280414_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛ ΤΑ 3Η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό τόνισε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Συστρατεύτηκα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα γιατί είναι νέος άνθρωπος. Είναι ένας άνθρωπος με δυναμισμό, με όρεξη, με μεράκι, με όραμα για τον τόπο του, για τη Θεσσαλονίκη για ολόκληρη τη Μακεδονία. Όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε ότι ξέρει να παλεύει και να διεκδικεί, ότι μπορεί να φέρει λύσεις και αποτελέσματα. Εχέγγυο είναι το έργο που έκανε και αναγνωρίστηκε στην Περιφέρεια. Ο Απόστολος απέδειξε και κάτι ακόμα: Ότι δεν μπήκε στην πολιτική για να κυνηγάει καρέκλες και θέσεις. Ξέρω πολύ λίγους, που θα είχαν το σθένος και τη δύναμη του Απόστολου να τα βάλουν με ένα σύστημα, και να πουν: “Όχι, τέλος, πάνω απ’ όλα είναι η Μακεδονία, πάνω απ’ όλα είναι η Θεσσαλονίκη.” Ήταν μια πράξη “ευγενικής αντίστασης”, όπως την αποκαλώ» εγώ».

 

280414_ΦΩΤΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΔΗΜ ΟΣ ΔΕΛΤΑ 10