Φίλες και φίλοι

 

1Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών του Μάη και τώρα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα βάλουμε την Πέλλα σε νέα τροχιά ανάπτυξης ή αν θα την καταδικάσουμε οριστικά στον αποκλεισμό και την απομόνωση . Αυτή είναι μια καθοριστική εκλογική μάχη και πρέπει, τις ημέρες που ακολουθούν, να τη δώσουμε με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, πείσμα αλλά και αισιοδοξία. Σας καλώ όλους τους συμπολίτες μου,  σε αυτές τις εκλογές να κρίνετε αντικειμενικά και να αξιολογήσετε, με οδηγό την πείρα και τη γνώση σας, όσα έγιναν ή δεν έγιναν στον τόπο μας, τις ευκαιρίες που δόθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν, τους ανθρώπους που πλήγωσαν με τις πράξεις τους την εμπιστοσύνη σας, να σκεφτείτε πώς θα ήταν η, ευλογημένη από το Θεό, Πέλλα αν δεν την παραμελούσαν τόσο οι άνθρωποι που ανέλαβαν να τη διοικήσουν .  Σας καλώ να σταθείτε μπροστά στην κάλπη με οδηγό αυτή την πείρα και τη σκέψη στην επόμενη ημέρα των εκλογών. Θα επιτρέψετε να συντηρούνται νεφελώδεις άνθρωποι και καταστάσεις που καταδίκασαν τον τόπο μας στην αφάνεια, τη στασιμότητα, την αδιαφάνεια και την απραξία;   Ή θα συστρατευτείτε μαζί μας για να αποδείξουμε έμπρακτα όλοι μαζί  ότι ένας άλλος κόσμος, κρυστάλλινος και πολιτικά υγιής είναι εφικτός και αποτελεσματικός;

6Η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας θέτει υποκριτικά διλήμματα για να μας πείσει ότι διατηρεί ψήγματα αξιοπιστίας. Μας λέει ότι δεν είναι κομματική και αφήνει αιχμές για δήθεν εντολές που δίνονται, σε μας προφανώς, από γραφεία των Αθηνών.  

Φίλες και φίλοι. Σ’ αυτό τον τόπο γνωριζόμαστε πολύ καλά όλοι μας και ο καθένας από μας κουβαλά το παρελθόν του και το παρόν του, τα οποία αξιολογούνται και καθορίζουν το μέλλον του. Και σας ερωτώ είναι ανεξάρτητος κάποιος μόνο και μόνο επειδή το δηλώνει, αποκηρύσσοντας την προϊστορία του, για να υπηρετήσει ιδιοτελείς σκοπούς ή μήπως αρκεί να εξασφαλίσει τη δημόσια στήριξη των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” για να αυτοσυστήνεται ως ανεξάρτητος; Θα τους συγχωρούσαμε την προσωπική ιδιοτέλεια και τον πολιτικό αμοραλισμό αν είχαν να επιδείξουν έργο για το νομό μας, αν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες προς όφελος των συμπολιτών μας, αν είχαν κάνει τα στοιχειώδη όπως είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου και οι δύο παρακάμψεις της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών. Αν διεκδικούσαν τη σύνδεση του Νομού με την Εγνατία οδό. Αν προωθούσαν έστω και στοιχειωδώς την τουριστική αξιοποίηση της προικισμένης, με αξιοθέατα, Πέλλας. Αντί για αυτά, δυστυχώς μας εξασφάλισαν το θλιβερό προνόμιο να είμαστε ο μόνος Νομός που δεν συνδέεται με κάθετους άξονες με την Εγνατία και μας καταδίκασαν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση. Αλλά και το υπάρχον οδικό δίκτυο έχει σοβαρότατες ελλείψεις που το καθιστούν επικίνδυνο, ιδιαίτερα όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Θα μείνει αξέχαστος σε αθλητές και επισκέπτες, ο 9ος διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, πριν από 21 ημέρες, όταν το κομμάτι από τα Γιαννιτσά μέχρι τη Νέα Πέλλα ήταν κυριολεκτικά απροσπέλαστο, μετά τη βροχή, και οι οδηγοί αναζητούσαν διέξοδο σε παρακαμπτηρίους. Οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας, “μοιραίοι και άβουλοι αντάμα” για να θυμηθούμε το Βάρναλη, ήταν για άλλη μία φορά παντελώς απόντες. Διεθνώς ρεζίλι η Πέλλα! Και τι να πρωτοθυμηθούμε, την έλλειψη διαγραμμίσεων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, την ανυπαρξία φωτισμού στην είσοδο των Γιαννιτσών, στον επαρχιακό δρόμο Γιαννιτσών – Εδεσσας, στον κόμβο Καλής, Παλαιφύτου.

 

             Φίλες και φίλοι έστω και τώρα όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν.  Κατέχουμε τη γνώση, έχουμε σχεδιασμό και δυνατότητες , εμπνεόμαστε από το όραμα μιας πρωτοπόρου Πέλλας και κυρίως είμαστε κρυστάλλινοι και καθαροί. Εμένα με γνωρίζετε όλοι. Ο βίος και η πολιτεία μου στο χώρο της αυτοδιοίκησης δεν κρύβει μυστικά, ύποπτες συναλλαγές, σκιές, παλινωδίες, ούτε ανοικτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη. Έχω να επιδείξω πολλά ένσημα έντιμης δουλειάς όπως και οι άνθρωποι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μας, όλοι αγωνιστές στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, με μόνη επιδίωξη να μετουσιώσουν την αγάπη για τον τόπο τους σε έργο και προσφορά, να ανατρέψουν και να δημιουργήσουν.

7              Όλοι μαζί, ως δύναμη ευθύνης επιδιώκουμε να συνθέσουμε απόψεις τοπικά και περιφερειακά, να σχεδιάσουμε εναλλακτικές προτάσεις και αναπτυξιακά προγράμματα. Απευθύνουμε σήμερα προσκλητήριο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειάς μας, την ποιότητα της ζωής, για την προστασία των πόρων στην ύπαιθρο, και για να δώσουμε ένα νέο αξιακό περιεχόμενο στην  Αυτοδιοίκηση. 

Και αν φίλες και φίλοι, δεν σας έπεισα με όσα σας είπα, κρατώ για το τέλος το πιο ισχυρό μου επιχείρημα.  Είναι συνώνυμο της καταξίωσης , της εντιμότητας, της ισχυρής θέλησης και των νικηφόρων αγώνων. Είναι ο λόγος για τον οποίο μπήκα

σ’ αυτή την συναρπαστική  περιπέτεια, επιλέγοντας απολύτως συνειδητά την πλευρά την οποία εμπιστεύομαι και θεωρώ ικανή να διαχειριστεί την τύχη του τόπου μου. Aυτοδημιούργητος και δυναμικός, έχει ανυψώσει πολλές φορές την Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα και μπορεί να το ξανακάνει και για την Κεντρική Μακεδονία. Είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος πολύ σύντομα θα κάνει την Κεντρική Μακεδονία “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”.