Τέσσερις νέες υποψηφιότητές Περιφερειακών Συμβούλων στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολο Τζιτζικώστα για τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

010414_ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΣΙΝΑΝΑ ΤΣΑΛΩΝΗΣΣυγκεκριμένα, η κ. Μελίνα Καραπαναγιωτίδου Σύμβουλος Έκδοσης της karfitsa.gr, η κ. Μάρθα Σινανά, Ιδιωτική Υπάλληλος Φαρμακευτικής Εταιρείας πρ. Υποψήφια Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, η κ. Μαίρη Χαντζηκωνσταντίνου – Καμσένη, Δικηγόρος Ποινικολόγος Παρ΄ Αρείω Πάγω, πρ. Υποψήφια Βουλευτής με το ΛΑΟΣ και ο κ. Γιώργος Τσαλώνης, οικονομολόγος ΑΠΘ – ελεύθερος επαγγελματίας, θα είναι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των τεσσάρων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων.

Μελίνα Καραπαναγιωτίδου :«Επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου και επειδή πιστεύω ότι έχω μια ειλικρινή – τουλάχιστον-παρουσία τόσο στα ΜΜΕ όσο και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης είμαι πεπεισμένη ότι οφείλω να συνταχθώ με την προσπάθεια του νυν περιφερειάρχη,  γιατί εκτιμώ την ορμή και τον ορθολογισμό του Απόστολου, στοιχεία απαραίτητα για μια αποτελεσματικότερη Περιφέρεια. Άλλωστε πολιτική ή δημόσια διοίκηση -πέρα από επικοινωνιακά ή κομματικά τερτίπια- είναι η διαχείριση της …πραγματικότητας στον τόπο μας, δίπλα μας, στη γειτονιά μας, που εδώ και χρόνια είναι σκληρότερη παρά ποτέ! Θέλω να θυμίσω ότι πριν από 2 χρόνια – ύστερα από πρόταση του τότε προέδρου Δημήτρη Τσάμη – κατέβηκα με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α΄Θεσσαλονίκης με μοναδικό στόχο τη συμμετοχή στα κοινά σε μια εποχή γενικότερης απαξίωσης, πολιτικής και πολιτικών! Παρ΄ όλα αυτά με …233 ευρώ έξοδα (χωρίς προεκλογικό γραφείο, ψηφοδέλτια, εκλογικούς αντιπρόσωπους, ΕΛΤΑ κτλ) έπεισα 3.100 συμπολίτες μου ότι το ζητούμενο είναι να μην μείνουμε απαθείς και …μοιραίοι στις αποφάσεις των άλλων για μας! Ακόμη κι αν ματαιοπονούμε, ας προσπαθούμε, ας ανασυνταχθούμε, ας ματώσουμε…Αυτές τις εμπειρίες, καλές και …κακές, από την κάθοδο μου στις βουλευτικές, θα τις χρησιμοποιήσω προς όφελος της περιφέρειας όπου ζω και εργάζομαι εδώ και δεκαετίες. Το ενδιαφέρον είναι ότι με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα της Περιφέρειας – σε αντίθεση με αυτά  της Βουλής – έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένες πράξεις ή… παραλείψεις της δημόσια διοίκησης. Δεν χωράνε ούτε… “μουχαμπέτια” ούτε υπεκφυγές!
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους επικεφαλής επτά άλλων συνδυασμών -σε δήμους και περιφέρεια- που μου έκαναν ανάλογες προτάσεις! Ορισμένοι εξ αυτών είναι φίλοι μου και ελπίζω να παραμείνουν!
Εύχομαι στο μέλλον να συνεργασθούμε όλοι για λύσεις σε προβλήματα όλων». 

Μάρθα Σινανά:«Είμαστε σε μια εποχή που μόνο οι συνενώσεις και οι συνθέσεις μας πηγαίνουν μπροστά και ειδικά στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πρόταση – πρόσκληση της υποψηφιότητάς μου από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, μιας υποψηφιότητας προερχόμενης από την κεντροαριστερά, αποδεικνύει έμπρακτα ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφήνουμε πίσω τους κομματικούς χρωματισμούς, αφήνουμε πίσω ό,τι μας κρατούσε στάσιμους στο παρελθόν, δεν μπαίνουμε με την κομματική μας ταυτότητα αλλά με την ταυτότητα του ενεργού πολίτη. Θεωρώ επιτακτική ανάγκη την παρουσία της γενιάς μου στο ψηφοδέλτιο που έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο της γενιάς μου ώστε να συμμετέχω ενεργά στις αποφάσεις που αφορούν στην Περιφέρεια.  Για το λόγο αυτό αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Απόστολου Τζιτζικώστα και να θέσω την υποψηφιότητά μου στην “Αλληλεγγύη”». 

Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου:«Βλέπω μπροστά αφήνοντας πίσω σκληρές μικροπολιτικές τακτικές διχασμού και μισαλλοδοξίας των παλαιοκομματικών τακτικών. Συμπορεύομαι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και διεκδικώ ακέραιο το μέλλον που οφείλω να παραδώσω στα παιδιά μου. Μαζί στοχεύουμε ψηλά, εργαζόμαστε συνειδητά, απαιτούμε και πετυχαίνουμε τη διάκριση του τόπου μας, της Πειφέρερειας Κεντρικής Μακεδονίας ως πρώτης ελληνικής περιφέρειας προόδου, ανταγωνισμού κι εξόδου από την κρίση».

Γιώργος Τσαλώνης: «Το μέλλον δεν μας χαρίζεται από κανέναν. Μόνο με τη συμμετοχή και την ενεργό δράση μπορεί να γίνει πράξη μια καθημερινότητα που θα βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών. Η συμπόρευσή μου με την «Αλληλεγγύη» και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στόχο έχει την ανάδειξη της Περιφέρειας σε μια γεωγραφική ζώνη που μπορεί να αναπτύξει τον ανταγωνισμό, την οικονομία, την απασχόληση. Η διαδρομή του Περιφερειάρχη μας, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως γνωρίζει τον τόπο, τις προοπτικές και παλεύει γι΄αυτά και για το λόγο αυτό συστρατεύομαι με την «Αλληλεγγύη»».