logos-Oikologia-Allileggyh-2014-04

Ο Δημήτρης Γουμάγιας υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών

Την υποστήριξη της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» στον υποψήφιο Δήμαρχο Π. Κοτρώνη ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος και ταυτόχρονα τους/τις υποψήφιους/ες των Οικολόγων στην Π.Ε. Σερρών. Για τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Σερρών παρουσίασε τον επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο των Πράσινων στο  Βερολίνο, Δημήτρη Γουμάγια.

«Η “Οικολογία-Αλληλεγγύη”, μια κίνηση με ιστορία 23 ετών εκτιμά εκείνες τις πρωτοβουλίες πολιτών που αποτελούν θεσμούς στην κοινωνία των πολιτών με συνέπεια και αντοχή στο χρόνο, όπως η “Διάβαση Πεζών”. Νιώθουμε ότι οι αγώνες μας ενάντια στη διαφθορά και στην ιδιοτέλεια, ενάντια σε ένα απαράδεκτο καθεστώς στη νομαρχία και μετά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δικαιώνονται. Η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και η Π.Ε. Σερρών, μια παραμεθόρια περιοχή με σημαντικά και άλυτα προβλήματα, αξίζουν άλλες διοικήσεις με πρόγραμμα, με όραμα, με εναλλακτικές προτάσεις ρεαλιστικά εφαρμόσιμες εδώ και τώρα. Η υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος και της ποιότητας ζωής χωρίς καταστροφική εξόρυξη χρυσού, χωρίς επιβαρυντικούς για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου, χωρίς δηλητηρίαση της γης από χημικά, χωρίς χωματερές, καταστροφή δασών, κατασπατάληση και ρύπανση των νερών και τέλος χωρίς απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελούν βασικά στοιχεία ενός πλήρους προγράμματος, 140 σελίδων, για την περιοχή» τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Ευχαριστώ τους Οικολόγους και το Μ. Τρεμόπουλο που μας υποστηρίζουν και πάλι στην προσπάθειά μας για το Δήμο Σερρών και συμφωνώ απολύτως με την ανάγκη για συνέπεια και συνέχεια της δράσης των αυτοδιοικητικών μας κινήσεων. Συμφωνούμε και με τη θέση που εξέφρασε για την απόρριψη των μνημονιακών πολιτικών που έχουν γονατίσει τους πολίτες αλλά και στα μέτωπα για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής και της επιβίωσης των πολιτών που ανέφερε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Παναγιώτης Κοτρώνης.

«Μετά από 12 χρόνια συνεχούς προσφοράς και αγώνων με τους Πράσινους από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στο Βερολίνο όπου βρέθηκα ως μετανάστης με την οικογένειά μου και σπούδασα νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στην πόλη και την περιφέρεια των Σερρών όπου γεννήθηκα» δήλωσε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Δημήτρης Γουμάγιας. Στη συνέχεια παρουσίασε τους/τις υποψηφίους/ες στην περιφερειακή ενότητα Σερρών με την «Οικολογία-Αλληλεγγύη» που είναι οι εξής:

Αγγελίδου-Τσιφίδα Χριστίνα, εκπαιδευτικός

Αμανατίδου Σοφία, οικιακά

Βασιλικούδης Αθανάσιος, ιδιωτικός υπάλληλος

Καϊσης Βασίλειος, τεχνικός γεωπόνος

Ξανθοπούλου Καλλιόπη, εκπαιδευτικός

Πιπιλιάγκα Ασπασία, κτηνίατρος, ομοιοπαθητικός

Φωτοπούλου Θεοδότα, οικιακά

Ο Δημήτρης Γουμάγιας είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Βερολίνου.