οριεντερινγΓια πρώτη φορά στην Έδεσσα και στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης διοργανώνονται οι Αγώνες προσανατολισμού. Χώρος διεξαγωγής το πάρκο Καταρρακτών και η περιοχή των Μύλων

Ο Προσανατολισμός (orienteering προέρχεται από τη Σουηδία) είναι ένα νέο στην Ελλάδα άθλημα, στο οποίο οι αθλητές καλούνται να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου χάρτη. Μπορεί να περιγραφεί σαν άθλημα με δύο όψεις, την σωματική και την καθαρά πνευματική-ψυχολογική. Η αυτογνωσία (να γνωρίζει τα σωματικά και ψυχικά του αποθέματα) και η τεχνική (να αποκωδικοποιήσει τις δύσκολες λεπτομέρειες του χάρτη και του εδάφους) είναι βασικά για να ικανοποιηθεί ο διαγωνιζόμενος από τον αγώνα.
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης το orienteering διδάσκεται μέσα στο σχολικό πρόγραμμα. Χρησιμοποιείται επίσης, στην προπόνηση άλλων αγωνισμάτων, σαν μέτρο πρόληψης ή και θεραπείας κάποιων παθήσεων, σαν δραστηριότητα με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα κλπ. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την βελτίωση απόδοσης και συμπεριφορών σε νέους αλλά και την βέλτιστη ψυχοσωματική υγεία ώριμων αθλητών.
Η ενημερωτική συγκέντρωση θα γίνει την Τέταρτη 7 Μάιου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας. Τη Παρασκευή 9/5 και το Σάββατο 10/5 θα γίνει η χαρτογράφηση του χώρου και η σήμανση.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 11/5 από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Παρουσίαση του αγωνίσματος από τον Δημήτρη Καραδημητρίου (Μαθηματικό, Χαρτογράφο, Σπηλαιολόγο)την Τετάρτη 7 Μάιου στις 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας.