«Αντίπαλός μας είναι μόνον τα προβλήματα
των πολιτών και του τόπου μας»

160514_ΦΩΤΟ_ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Π ΛΑΤΑΜΩΝΑΣ 1«Τις εντολές τις δίνουν μόνον οι πολίτες. Αυτοί θα επιλέξουν ποιον θέλουν να εμπιστευτούν για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε αγώνα αντιπαραθέσεων μεταξύ προσώπων. Στις εκλογές και κυρίως μετά από αυτές, ο αντίπαλός μας είναι μόνον τα προβλήματα του τόπου. Τα προβλήματα των πολιτών. Και εμείς ως “Αλληλεγγύη” έχουμε έναν στόχο, να είμαστε αλληλέγγυοι στον κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά και ταυτόχρονα να φέρουμε αποτελέσματα στον τόπο μας». Αυτό τόνισε με σημερινές του δηλώσεις σε ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας, επιμένοντας στην επιλογή του Συνδυασμού του για πολιτικό πολιτισμό, μακριά από φανατισμούς και τη μέγιστη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια για το καλό του τόπου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας «ήρθε η στιγμή ο καθένας από εμάς να ασκήσει το κορυφαίο του δημοκρατικό δικαίωμα, αυτό της συμμετοχής στις εκλογές, ψηφίζοντας αυτούς που αποδεικνύουν στην πράξη ότι νοιάζονται για τον τόπο, αυτούς που έχουν την ικανότητα να χτίσουν μια Κεντρική Μακεδονία, σύγχρονη και ανθρώπινη».

Σε ερώτηση για το «ποιο αποτέλεσμα θα θεωρούσατε επιτυχία και ποιο αποτυχία» ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» ξεκαθάρισε: «Επιτυχία για την “Αλληλεγγύη” θα είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, την οποία διεκδικούμε με το έργο, το πρόγραμμά μας και τη δυνατή ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους άξιους, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας» και συμπλήρωσε πως «έχουμε καταθέσει στους πολίτες συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα το οποίο είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αμέσως μετά τις εκλογές χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα. Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε ακούσει από άλλους συνυποψήφιους μας κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα με αρχή μέση και τέλος, μόνο κριτική και άρνηση ».

Αναφορικά με ερώτημα σχετικά με τους τόνους που ανεβάζουν οι αντίπαλοί του στην προεκλογική αντιπαράθεση και πως το σχολιάζει, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη θετική πρόταση του αυτοδιοικητικού συνδυασμού, λέγοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Εμείς, όλη η ομάδα της «Αλληλεγγύης», έχουμε αποφασίσει να μιλάμε θετικά, για τον τόπο μας, παρουσιάζοντας το έργο μας μέχρι σήμερα και το σχέδιο μας για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επιλέξαμε τον πολιτικό πολιτισμό και έτσι πορευτήκαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο. Απέχουμε συνειδητά από το δρόμο της λάσπης και των κοκορομαχιών που έχουν επιλέξει άλλοι συνυποψήφιοί μας. Ο δρόμος τους είναι μοναχικός».
Εξάλλου, χτες το βράδυ, ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» στο πλαίσιο των περιοδειών στην Κεντρική Μακεδονία, μετά την πρωινή επίσκεψη στις Σέρρες, επισκέφτηκε την Πιερία και σε σύντομη στάση του στον Πλαταμώνα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής για ζητήματα που τους απασχολούν. Ο Περιφερειάρχης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στο κέντρο του Πλαταμώνα, ενώ πολλοί του ευχήθηκαν να συνεχίσει στο τιμόνι της Περιφέρειας και τα επόμενα πέντε χρόνια.