10Εξώδικο απέστειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κωνσταντίνος Λουράντος προς τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, θεωρώντας ότι έχει δεχθεί «σωρεία ψευδών, δυσφημιστικών και προσβλητικών δηλώσεων» από τον υπουργό που τον συκοφαντούν και τον στοχοποιούν. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής ζητεί από τον επικεφαλής του υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει μέσα στις επόμενες επτά ημέρες τις επίμαχες δηλώσεις, ειδάλλως επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας.

Ο κ. Λουράντος επικαλείται γεγονότα που φέρεται να έλαβαν χώρα στη διάρκεια ημερίδας που είχε διοργανωθεί από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαϊας και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» το Σάββατο 10 Μαϊου στην Πάτρα. Σύμφωνα με την εξώδικη επιστολή, ο υπουργός Υγείας ανέφερε δημοσίως ότι «…διαπλοκή με εταιρείες μπορεί να έχει σήμερα ο κ. Λουράντος…», «δεν μπορεί το 1 εκατ. ευρώ να έχει διαπλοκή με εταιρείες;», «…ο κ. Λουράντος κάνει τζίρο 1 εκατ. ευρώ το χρόνο…», «…του κ. Λουράντου με 1 εκατ. το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ…».

Ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών υποστηρίζει ότι αφενός μεν δημοσιοποιήθηκε ένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο του, πράξη καταφανώς παράνομη, αφετέρου πρόκειται για ανακριβή φορολογικά στοιχεία καθώς «ουδέποτε έκανα “τζίρο” 1 εκατ. ευρώ το χρόνο καθ’οσον το ανωτέρω ποσό αφορά σε δύο φαρμακεία, το δικό μου και της συζύγου μου, καθώς και ότι ουδέποτε έλαβα 1 εκ. το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ». «Αν είχατε στοιχεία που να δικαιολογούν τις ως άνω αναληθείς, ψευδείς και συκοφαντικές υπόνοιές σας, οφείλατε κατά νόμον (ν. 4254/2014) να είχατε απευθυνθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να τις εκφράσετε αντί να με διασύρετε αβασίμως ενώπιον τρίτων» καταλήγει ο κ. Λουράντος και καλεί τον υπουργό Υγείας να προβεί στην ανάκληση των σχετικών δηλώσεων.