Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, η πορεία είναι μία και πάει μπροστά

πασΗ σημερινή δημοτική διοίκηση ανέτρεψε τις νοσηρές νοοτροπίες και όλα εκείνα τα φαινόμενα που επικράτησαν στο δημόσιο βίο του τόπου μας και υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενιών.
Σήμερα, αυτοί που επιθυμούν την ανατροπή μας, είναι αυτοί που διακαώς επιθυμούν να επαναφέρουν στη ζωή της Αλμωπίας όλα όσα εμείς πολεμήσαμε και νικήσαμε.

Η πρώτη Κυριακή των εκλογών έδωσε ένα προβάδισμα στους εκφραστές του «χθες». Σε αυτούς που λαϊκίζοντας ασύστολα υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες.
Χωρίς κανένα πρόγραμμα, χωρίς καμία υλοποιήσιμη πρόταση πορεύτηκαν στην πρώτη Κυριακή των εκλογών και έτσι συνεχίζουν προς τη δεύτερη και τελική.
Με κομματικούς μηχανισμούς και υποσχέσεις βολέματος κατάρτισαν τον συνδυασμό τους, με λαϊκισμούς και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ζητούν την ανατροπή μας.
Ανατροπή αυτών που αγωνίστηκαν να ελαφρύνουν και να απαλλάξουν τις επόμενες γενιές από βάρη για τα οποία δεν ευθύνονται.
Ανατροπή αυτών που είπαν και λένε πάντα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.
Ανατροπή αυτών που έκαναν τη διαφάνεια και την εντιμότητα συστατικό στοιχείο του δήμου
Ανατροπή αυτών που αποκατέστησαν την αξιοπρέπεια του δήμου μας.
Ανατροπή αυτών που έδωσαν τέλος στις διακρίσεις και στους διαχωρισμούς.
Ανατροπή αυτών που εργάστηκαν σκληρά για να στήσουν τον νέο δήμο Αλμωπίας και να μειώσουν τα χρέη κατά 75%. Τα χρέη που δημιούργησε η ανευθυνότητα και η αδιαφορία κάποιων για το μέλλον του τόπου μας. Τις παθογένειες και τις καταστροφικές νοοτροπίες που εμείς ανατρέψαμε τις δημιούργησαν οι μέντορες του σημερινού υποψηφίου δημάρχου, αυτού που υπόσχεται ανατροπή αλλά αποκρύβει ότι είναι εντολοδόχος ενός παλαιού κατεστημένου που οι πολίτες δύο φορές καταδίκασαν με τη ψήφο τους.

Εμείς μιλούσαμε το 2010 για την εποχή που μία δημοτική αρχή θα λέει μόνο την αλήθεια, θα νοικοκυρέψει τον δήμο και δεν θα δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες με δανεικά που θα πρέπει να πληρώσουν οι επόμενες γενιές, και αυτή τη Νέα Εποχή, σήμερα ζούμε.
Σήμερα, σας καλώ όλους να μη γυρίσουμε πίσω. Καταφέραμε με κόπο και σκληρή δουλειά να νοικοκυρέψουμε τον δήμο μας για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία πορεία ανάπτυξης και προόδου απαλλαγμένοι από χρέη, παθογένειες και νοοτροπίες καταστροφικές για την ίδια την κοινωνία μας. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω γιατί εάν κάνουμε αυτό το λάθος σε πέντε χρόνια από τώρα θα αναζητάμε και πάλι μία δημοτική αρχή που να μπορεί να νοικοκυρέψει το δήμο και να διευθετήσει τα χρέη.
Σας ζητώ με το χέρι στην καρδιά να επιλέξετε την μόνη πορεία συνέπειας, γνώσης, εμπειρίας, εντιμότητας, ευθύνης για το μέλλον και πραγματικής αγάπης για τον τόπο μας. Την πορεία μπροστά για μία νέα εποχή για την Αλμωπία μας.
Αγωνιστήκαμε κοιτώντας μπροστά, βάλαμε όλες τις απαραίτητες βάσεις για να μπορεί να ξεκινήσει η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του δήμου, απαλλάξαμε τις επόμενες γενιές από τα βάρη που ο λαϊκισμός και η ανικανότητα ανεύθυνων τους φόρτωσαν. Δουλέψαμε σκληρά, κάναμε λάθη αλλά δεν σας είπαμε ποτέ ψέματα, θέλουμε και μπορούμε να πάμε, μαζί σας, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας την Αλμωπία μας μπροστά. Στο χέρι σας είναι!

 

Δημήτρης Πασόης
Δήμαρχος Αλμωπίας