3

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας απεύθυνε πρόσκληση στον Εδεσσαίο Πρωταθλητή Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α Ευάγγελο Νίκου να μιλήσει στα παιδιά του σχολείου μας την οποία και αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά.
Έτσι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας οργανώνει ομιλία του Ευάγγελου Νίκου την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 στις 12μμ στο προαύλιο του Σχολείου μας (πρώην κτήριο πανεπιστημίου).
Ποιος είναι ο Ευάγγελος Νίκου;
4«Ο Ευάγγελος Νίκου γεννήθηκε το 1974 και ζει μόνιμα στη Έδεσσα. Ζούσε μια καθόλα φυσιολογική και δραστήρια ζωή όταν ένα σοβαρό τροχαίο, το Μάιο του 2010, τον καθήλωσε σε αναπηρικό καρότσι. Ποτέ δεν έχασε όμως τη δύναμη και την αισιοδοξία του, και προπάντων ποτέ, ούτε μια στιγμή δε σκέφτηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια για καλή ποιότητα ζωής και για να πετύχει κάτι μεγάλο, κάτι μοναδικό.
Ο αθλητισμός έγινε γι αυτόν τρόπος ζωής και από το Νοέμβριο του 2012 άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της ποδηλασίας.
Επόμενος στόχος είναι τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φυσικά η συνεχής προετοιμασία για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες το Ρίο το 2016 και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.» (Αυτά έχουν γράψει οι δικοί του άνθρωποι)
Θα μας μιλήσει για την εμπειρία του ατυχήματος του την περιπέτεια που πέρασε αλλά και την δύναμη ψυχής και θέλησης με την οποία οδηγό μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Τα παιδιά θα μπορέσουν να απευθύνουν ερωτήματα και να συζητήσουν με τον πρωταθλητή μας.
Επειδή όσα θα ειπωθούν είναι πολύ σημαντικά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τα ακούσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γι’ αυτό απευθύνουμε πρόσκληση σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Έδεσσας να στείλουν αντιπροσωπίες μαθητών για να παρακολουθήσουν την ομιλία.
Σας καλούμε όλους για ένα σημαντικό μάθημα ζωής.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας