140514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΔΕΝΔΡΟΠΟ ΤΑΜΟΣ ΦΑΡΟΣΜε τους ακούραστους εθελοντές της ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το «Φάρο του Κόσμου» συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας στο Δενδροπόταμο. Ο κ. Τζιτζικώστας στο πλαίσιο περιοδείας του σε δυτικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του αυτοδιοικητικού συνδυασμού, έκανε στάση στο «Φάρο», όπου συζήτησε με τον εφημέριο του Αγίου Νεκταρίου Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα.
Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από κοντά για το σημαντικό έργο που προσφέρουν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να σταθούν αρωγοί στους κατοίκους της περιοχής, μέσα από σειρά δράσεων αδιαλείπτως και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματά τους δίνουν δύναμη για να συνεχίσουν. Ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε το έργο τους, το χαρακτήρισε ουσιαστικό και ιδιαίτερα χρήσιμο για την περίοδο που διανύουμε, αφού ο τόπος δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Ο Περιφερειάρχης είπε πως «είστε πραγματικά “Ο Φάρος του Κόσμου” αφού το μεγαλείο ψυχής σας και η προσπάθειά σας φωτίζει ενέργειες που κάνουν πράξη την κοινωνική συνοχή».

140514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕ ΣΣΑΛΟΝΙΚΗΌπως είπε ο ίδιος «εμείς στην “Αλληλεγγύη” προσπαθούμε να κάνουμε πράξη το όνομα του συνδυασμού μας. Πιστεύουμε ότι η κοινωνική συνοχή και η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδα είναι προϋπόθεση για μια σύγχρονη κοινωνία». Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως η «Αλληλεγγύη» έχει ήδη παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο με τις προτεραιότητες που θέτει για τα επόμενα πέντε χρόνια στο θέμα αυτό. Όπως σημείωσε «εμείς ανακοινώσαμε ένα “δίχτυ» παρεμβάσεων με τέσσερα κεντρικά πεδία δράσης πάνω στα οποία στηρίζουμε την κοινωνική προστασία, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας. Με τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και τα έργα που απαιτούνται στην πράξη».
Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους και υποστηρικτές της «Αλληλεγγύης».