OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, στο πάρκο των «Μικρών Καταρρακτών» στην Έδεσσα, πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η «Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία της περιοχής Έδεσσας – Σκύδρας – Αριδαίας.
Επίσης, την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, στο χώρο μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η «Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία της περιοχής Γιαννιτσών – Κρύας Βρύσης.
Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας. Συνδιοργανωτές ήταν ο κ. Ζήσης Αγγελίδης, Σχολικός Σύμβουλος ΔΔΕ Πέλλας κλάδου ΠΕ04, το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ.Δ.Ε. Πέλλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.
Στην έκθεση της Έδεσσας συμμετείχαν με παρουσιάσεις μαθητών και μαθητριών τους τα εξής Σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 9ο Δημοτικά Σχολεία Έδεσσας, 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσια Έδεσσας, το ΓΕ.Λ. Σκύδρας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Άρνισσας, το ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ Έδεσσας (ΣΕΚ Έδεσσας), το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας.
Στην έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν με παρουσιάσεις μαθητών και μαθητριών τους τα εξής Σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Γυμνάσια Γιαννιτσών, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ Γιαννιτσών (ΣΕΚ Γιαννιτσών).
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτους χώρους των εκθέσεων επικρατούσε ζωντάνια, χαρά και παιδικός ενθουσιασμός. Υπήρχε ατμόσφαιρα πανηγυριού. Για τέσσερις και πλέον ώρες τα παιδιά αισθάνονταν «μικροί επιστήμονες» καθώς πραγματοποιούσαν πειράματα Φυσικών Επιστημών ή παρουσίαζαν τις τεχνολογικές κατασκευές τους• ένιωθαν δάσκαλοι όταν εξηγούσαν σε μαθητές και επισκέπτες τις αρχές που διέπουν το πείραμα ή τη λειτουργία της κατασκευής τους• συνεργάζονταν, αστειεύονταν, χειροκροτούσαν και χειροκροτούνταν, ήταν γεμάτα ικανοποίηση, χαίρονταν.
Ευχαριστούμε το Δήμο Έδεσσας (το Δήμαρχο, τη γραμματεία, το τμήμα οχημάτων), τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας και το Δήμο Γιαννιτσών (το Δήμαρχο, τη γραμματεία, το τμήμα οχημάτων) για τη βοήθειά τους στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
Επίσης, ευχαριστούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με παρουσίαση στις εκθέσεις, καθώς και τους μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, πολίτες που επισκέφτηκαν τις εκθέσεις και βίωσαν το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε.

Η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων

Πολυξενίδου Αντωνία

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA