Σήμερα Κυριακή 4 Μαΐου 2014 πραγματοποίηθηκε με μεγάλη επιτυχία αγώνας ΜΤΒ με ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Εκκίνηση και  τερματισμός:  Πεζόδρομος – Πλατεία μικρών καταρρακτών Έδεσσας. Η απόσταση που διένυσαν οι αθλητές ήταν 40χιλ με υψομετρική  διαφορά 1540μ περίπου στη μεγάλη διαδρομή και 25χιλ με 1000μ περίπου υψομετρικά η μικρή. Οι διαδρομές μέχρι το 21ο χιλ. ήταν κοινές όπου και χωρίζαν για να κατευθυνθεί η δεύτερη προς τον τερματισμό.

Η διαδρομή περιελάμβανε κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, αρκετά τεχνικά μονοπάτια και άσφαλτο(περίπου 1,5χιλ.). Η διαδρομή ξεκίνησε κατηφορικά περνώντας από το καλντερίμι  των εργατών του Κανναβουργείου – ανάμνηση της πάλαι ποτέ βιομηχανικής ανάπτυξης της Έδεσσας. Φτάνοντας στους πρόποδες του βράχου περιδιάβαιναν τα τείχη και τις πύλες της Αρχαίας πόλης,  που ιδρύθηκε από τον Κάρανο. Μετά το πέρασμα δίπλα στη Μονή Αγ. Τριάδος  έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής, στη γέφυρα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ποταμού Εδεσσαίου. Αφού συναντήσαν τα ανασκαφικά ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας, την ακολούθησανε νοητά και ανηφόρισαν,  απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέα της πόλης των Καταρρακτών από τα ανατολικά. Η ανάβαση συνέχοζε στο μονοπάτι  μετά το Δ.Δ Εκκλησιοχωρίου, όπου περιδιάβασαν  το δάσος πάρκο «606», φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μέσα από αλλεπάλληλα φυλλοσκέπαστα μονοπάτια στο 21ο χιλ. χώριζε στη μεγάλη που άλλαζε κατεύθυνση προς το χωριό Λύκοι, και στη μικρή που κατευθύνονταν προς την πόλη της Έδεσσας και στον τερματισμό. Η μεγάλη διαδρομή μετά την περιοχή των Λύκων κατέβαινε και πέρασε από την περιοχή «9 ποτάμια» όπου πέρασε διαδοχικά 9 ποταμάκια για να ανεβεί ξανά στους λόφους ΒΔ της Έδεσσας. Τελευταία κατηφόρα και τερματισμός στην πόλη της Έδεσσας.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ

IFΣτον 1ο κάθε κατηγορίας δόθηκε κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος και 3ος μετάλλιο, δίπλωμα
4ος 5ος 6ος δίπλωμα .
Επίσης δόθηκε χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ στην ομάδα – σύλλογο με πάνω από 3 αθλητές που είχε τις 3 καλύτερες θέσεις αθροιστικά στη διαδρομή των 40χιλ.

Στο τέλος κεράστηκαν  στους αθλητές  τα καθιερωμένα σουβλάκια και πιτόγυρα όπως και τις άλλες χρονιές.

 

Το συμπέρασμα είναι ότι ο αθλητικοτουρισμός καθώς και ο αγροτουρισμός κάνει καλό στην πόλη μας και οι αρμόδιοι θα πρέπει να κάνουν τέτοια event συχνότερα. Όλες οι καφετέριες, οι ταβέρνες, το εμπορικό Κέντρο που προαιρετικά γι’ αυτήν την Κυριακή είχαν ανοιχτά τα καταστήματά τους έσφυζε πραγματικά από ζωή κάτι που αποτελεί ένα όνειρο θερινής νυχτός!

IF

 

IF

 

IF

 

IF

 

IF

 

IF

 

IF

 

IF