110514_ΦΩΤΟ ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΓΕ ΝΝΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ 1Στις εκδηλώσεις μνήμης στην Αναγέννηση Σερρών για τη Γενοκτονία των Ποντίων παρέστη χτες η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής και μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με την «Αλληλεγγύη» κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του χωριού και συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Αναγέννησης. Στις εκδηλώσεις της Αναγέννησης συμμετείχαν Σύλλογοι του Νομού Σερρών, καθώς και κλιμάκια της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής και της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων.
«Η σημερινή ημέρα μνήμης και τιμής, μας θυμίζει το καθήκον που έχουμε όλοι οι Έλληνες: Τη δικαίωση του αιτήματος της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που θα ολοκληρωθεί μόνο όταν η Τουρκία ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε. Οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στο μέλλον είναι να αποδεχτούμε την ιστορική αλήθεια και να φροντίσουμε να διδαχθούμε από αυτήν, ώστε τραγικά γεγονότα, όπως η Γενοκτονία, να μην επαναληφθούν στο μέλλον», ανέφερε κατά το χαιρετισμό της η Βούλα Πατουλίδου.
Ακολούθως, η Χρυσή μας Ολυμπιονίκης και υποψήφια της «Αλληλεγγύης» τιμήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναγέννησης για την προσφορά της στον Ποντιακό Ελληνισμό, μέσα από τον αθλητισμό και τις κοινωνικές της δράσεις.

 

110514_ΦΩΤΟ ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΓΕ ΝΝΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ 2