st k1Με την παρουσία πλήθους κόσμου και με την ανακοίνωση ενός άρτιου αριθμητικά ψηφοδέλτιου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στα Γιαννιτσά, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας και επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Στάθης Καστερίδης, το βράδυ της Δευτέρας, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.
Φανερά συγκινημένος από την παρουσία συνεργατών του από τον δήμο Πέλλας και με τον πρώην δήμαρχο Γιαννιτσών Στέλιο Βαμβίνη στην πρώτη σειρά των συγκεντρωμένων, ο Στάθης Καστερίδης μίλησε για την ανύπαρκτη δημαρχιακή διοίκηση του δήμου Πέλλας και για το έργο που ενώ έπρεπε να γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο, τελικά γίνεται μόνο από εθελοντές και την εκκλησία, ευχαριστώντας ιδιαίτερα μέσω του ιερέα που πραγματοποίησε τον αγιασμό, την Μητρόπολη, τονίζοντας το σπουδαίο της έργο με το κοινωνικό παντοπωλείο και ιατρείο, με τα φροντιστήρια και το γεύμα αγάπης ώστε οι συνάνθρωποί μας να ξεπερνούν τις δυσκολίες.
st k2Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας, έκανε αναδρομή στην παρουσία του στην αυτοδιοίκηση και στο τι έγινε μέχρι σήμερα για την ανάπτυξη του δήμου επισημαίνοντας ότι «είδα πολλά να γίνονται και άλλα να μη γίνονται, ευκαιρίες να προκύπτουν αλλά και ευκαιρίες να χάνονται. Είδα την πόλη να σηκώνεται και να βρίσκει τον βηματισμό της, την είδα και να σκοντάφτει, να πέφτει και να ξανασηκώνεται. Είδα αιρετούς να προσπαθούν να την πάνε μπροστά, συλλόγους να θέλουν να προσφέρουν – άλλοι στον πολιτισμό, άλλοι στον αθλητισμό και άλλοι σε άλλους τομείς. Έζησα και μοιράστηκα τις αγωνίες συμπολιτών μου για το αύριο αυτής της πόλης. Είδα εκλογικές αναμετρήσεις και έζησα – από πολύ κοντά – δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που προσπάθησαν για το κοινό καλό, που ήθελαν να προσφέρουν στον τόπο τους. Αυτό όμως που είδα τα τελευταία 8 χρόνια, δεν το είχα ξαναδεί ποτέ μου. Έγιναν αστοχίες και λανθασμένες επιλογές στο παρελθόν, αλλά αυτά που έγιναν και αυτά που δεν έγιναν τα τελευταία 8 χρόνια, δεν έχουν προηγούμενο. Δεν θα αναφερθώ στα λάθη, γιατί ανθρώπινο είναι να γίνονται, ούτε θα μιλήσω για την απειρία και την έλλειψη γνώσεων διοίκησης, ούτε καν για την ανυπαρξία προγράμματος και οράματος για το μέλλον αυτού του τόπου. Αυτό όμως που θα σας πω, με το χέρι στην καρδιά, είναι ότι δεν είδα ούτε για μία στιγμή πραγματική έγνοια και ανησυχία για αυτή την πόλη, για το δήμο, για τον πολίτη. Δεν είδα καμία διάθεση να διεκδικήσουν, ούτε να υψώσουν ανάστημα και να αντισταθούν όταν μας πήραν αυτά που για χρόνια ήταν εδώ, όπως το στρατόπεδο και οι υπηρεσίες των Γιαννιτσών. Οι προεκλογικές υποσχέσεις και τα μεγάλα κούφια λόγια πέσανε βροχή και την αμέσως επομένη μέρα των εκλογών, όλα όσα είπαν, τα διέγραψαν με μιας».
st k3Ο Στάθης Καστερίδης μίλησε για τους λόγους που ο συνδυασμός ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ διεκδικεί την διοίκηση του δήμου Πέλλας παρουσιάζοντας πολλούς νέους υποψήφιους από κάθε δημοτική ενότητα και τονίζοντας ότι «είμαστε εδώ γιατί κάποιοι απέτυχαν και δεν αντέχουμε να βλέπουμε τον τόπο μας μέσα στο τέλμα. Είμαστε εδώ και δίνουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη των εκλογών για να νικήσουμε και να αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου. Αυτό για μας δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσον για να προσφέρουμε στον τόπο μας και στην κοινωνία. Ο δήμος Πέλλας χρειάζεται σκληρή δουλειά για να βγει από την στασιμότητα. Στόχος μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να βάλουμε την Πέλλα, επιτέλους, σε αναπτυξιακή τροχιά».

 

st k4Στην διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Καστερίδης έκανε αναφορά στους άλλους συνδυασμούς επισημαίνοντας την προσπάθειά τους να δηλώσουν ανεξάρτητοι και χαρακτηριστικά τόνισε «από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε αυτόν τον ωραίο αγώνα ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι, ότι οι κομματικές ταυτότητες και οι πολιτικές προτιμήσεις δεν χωρούν στην προσπάθειά μας και δεν μπαίνουν μέσα στον δήμο. Εμείς δίνουμε τέλος στις διακρίσεις και τους διαχωρισμούς και όχι οι όψιμοι ανεξάρτητοι που –και οι δύο – έχουν εκλεγεί με κομματικά χρίσματα και συνεχίζουν να ερωτοτροπούν με κόμματα και κάποιους μηχανισμούς τους. Εμείς με τη στήριξη και τη βοήθεια των πολιτών και μόνο των πολιτών, καταφέραμε και καταρτίσαμε το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο. Ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι και χωρίς καμία απολύτως σχέση με συμφέροντα προχωράμε και δυναμώνουμε κάθε ημέρα. Για εμάς δεν μπαίνει τίποτα και ποτέ πάνω από το συμφέρον του τόπου μας. Αυτή είναι η αναγκαία συνθήκη για να μπορείς να μιλάς για εντιμότητα και να το εννοείς.
Το κοινό καλό δεν είχε, δεν έχει και ούτε ποτέ θα έχει οποιαδήποτε σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που απολαμβάνουν την αμέριστη προεκλογική στήριξη επιχειρηματιών ή εργολάβων, δεν μπορούν να μιλάνε σοβαρά για εντιμότητα».
ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
Ο Στάθης Καστερίδης αναφέρθηκε εκτενώς και στις αρχές που διέπουν την φιλοσοφία του συνδυασμού του για τον δήμο Πέλλας δίνοντας του ευρωπαϊκή προοπτική, αναφέροντας ότι «Ανοιχτός δήμος, γιατί πρέπει να ανήκει, πραγματικά στους πολίτες του και αυτοί να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους. st k5Ανοιχτός, για να απευθύνεται σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να ξεδιπλώνεται η δημιουργικότητα των άξιων πολιτών και των νέων μας. Ανοιχτός δήμος, σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Την μοναδική ιστορική μας κληρονομιά, τον αρχαιολογικό μας πλούτο. Η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα γίνει πόλος έλξης τουριστών, συνεδρίων, πανεπιστημίων, φοιτητών και μαθητών από όλον τον κόσμο. Οραματιζόμαστε έναν δήμο Πέλλας Ανθρώπινο, πάντα δίπλα στους πολίτες, έναν δήμο που να συμβάλλει – με κάθε τρόπο και μέσο – στην ανάπτυξη, ώστε να δημιουργούνται νέες και βιώσιμες θέσεις απασχόλησης ικανές να δώσουν ανάσα ζωής στους συμπολίτες μας που σήμερα νιώθουν αβοήθητοι».
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
st k6Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας μίλησε για μια δημοτική αρχή που παραπαίει και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε καν στα προβλήματα της καθημερινότητας. Και όταν δεν μπορούν να λυθούν ούτε τα βασικά προβλήματα, είναι αδιανόητο να μιλάς για ανάπτυξη. Εκτός επισήμανε ο κ. Καστερίδης «εάν η δημοτική αρχή εννοεί, με το προεκλογικό της σύνθημα 2020, ότι θα χρειαστεί 6 χρόνια για να μάθει να αλλάζει λάμπες, να κόβει χόρτα, να βουλώνει λακκούβες και μετά θα είναι έτοιμη να μιλήσει σοβαρά για ανάπτυξη. Είναι ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να χτυπήσουμε και να εξαφανίσουμε όλες τις παθογένειες που μας κράτησαν πίσω. Να μην επιτρέψουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες. Τέρμα οι χαμένες ευκαιρίες! Στις 18 Μαΐου γυρίζουμε την τελευταία σελίδα και κλείνουμε το βιβλίο του λαϊκισμού, των υποσχέσεων και της ξεπερασμένης διοίκησης του δήμου Πέλλας». Στο τέλος της ομιλίας του ο Στάθης Καστερίδης παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και δεσμεύτηκε πως «όλοι χτίζουμε τον Ανοιχτό και Ανθρώπινο δήμο, και όλοι μαζί, θα παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται μία καλύτερη, πιο δίκαιη, παραγωγική και δημιουργική Πέλλα».

 

st k7