31Την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από μία καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων επισήμανε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.
Στη συνάντηση που είχε, σήμερα στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ) στη Θεσσαλονίκη, με τη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, παρουσία του Λευτέρη Παπαδόπουλου, γραμματέα των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, η κα Παυλίδου τόνισε ότι «με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται μία ολοκληρωμένη βάση αθλητικών έργων ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιφέρειά μας».
Παράλληλα η κα Παυλίδου υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η ενίσχυση των προγραμμάτων μαζικής άθλησης, που θα απευθύνονται στο παιδί, στη γυναίκα, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους ενήλικες αλλά και η υποστήριξη του σχολικού και στρατιωτικού αθλητισμού.
32Επίσης η υποψήφια Περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου έδωσε έμφαση στη στελέχωση των επιτροπών για την ανίχνευση νέων αθλητικών ταλέντων ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη θέσπιση μέτρων κατά της βίας και της φαρμακοδιέγερσης, με πλήρη ενεργοποίηση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών για την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.
Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη το θέμα της επαναξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων αθλητικών χώρων που χρησιμοποιήθηκαν για την Ολυμπιάδα του 2004 ενώ συζητήθηκε η διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων στο πλαίσιο των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Ναθαναήλ Λαδόπουλος, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχις Ημαθίας Δήμητρα Ζησέκα και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Περίανδρος Πετρόπουλος, Κυριάκος Παπαϊωάννου, Παύλος Σαββουλίδης, Χρήστος Σεβαστιάδης και Δωροθέα Κοντελετζίδο