OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 στις 12μμ στο προαύλιο του Σχολείου μας ζήσαμε συγκινητικές στιγμές όταν επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Πρωταθλητής Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α Βαγγέλης Νίκου με σκοπό την προγραμματισμένη του ομιλία.
Την ίδια στιγμή έφτασαν και οι αντιπροσωπίες μαθητών με τους δασκάλους τους από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας.
Όλα τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω του βομβαρδίζοντας τον με ερωτήσεις.
Γρήγορα ξεκίνησε η ομιλία που αφορούσε στο ατύχημα του και ότι επακολούθησε μετά από αυτό, για τον αγώνα που έδωσε για την ζωή ,την στήριξη που είχε από τους δικούς του ανθρώπους αλλά και την θέληση και την δύναμη ψυχής που τον οδήγησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει Πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης στην κατηγορία του και να προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο κύπελλο. Μας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως άτομο με αναπηρία τόσο στις μετακινήσεις του στην πόλη όσο και στην προπόνηση που κάνει καθημερινά με το ειδικό του ποδήλατο. Μίλησε στα παιδιά για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να παίρνουν κάνοντας ποδήλατο στους δρόμους αλλά και πώς να συμπεριφέρονται απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην συνέχεια ακολούθησαν δεκάδες ερωτήσεις μαθητών στις οποίες απάντησε με μεγάλη ευχαρίστηση στην συνέχεια τα παιδιά πήγαν κοντά του να τον χαιρετίσουν, να δουν το ποδήλατο με το οποίο αγωνίζεται αλλά και το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο που κατέκτησε στην Πράγα .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον Βαγγέλη Νίκου για την τιμή που μας έκανε να έρθει στο σχολείο μας και να μας δώσει το σημαντικότερο μάθημα ζωής.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τους Δασκάλους και τους μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας που αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας και παραβρέθηκαν στην ομιλία από την οποία νομίζουμε ότι κέρδισαν πολλά.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας